Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Γυναίκα

7 κινήσεις που μπορούν να σώσουν το γάμο σας πριν διαλυθεί οριστικά

Τα δυσάρεστα νέα είναι πως νιώθετε ότι ο γάμος σας έχει φτάσει σε αδιέξοδο. Τα καλά νέα όμως είναι πως αν έχετε τη διάθεση να κάνετε μία προσπάθεια να σώσετε τη σχέση ή το γάμο σας, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που θα σας δώσουν το πάτημα για μία νέα αρχή σαν ζευγάρι.

Προκειμένου όμως να αλλάξετε ριζικά την άσχημη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ σας, θα χρειαστεί να αλλάξετε ριζικά και τη νοοτροπία σας. Η ανάληψη ευθυνών από την πλευρά σας στις διαφωνίες που προκύπτουν είναι το νο1 βήμα για να βελτιώσετε τη σχέση σας και κυρίως, είναι το βήμα με το οποίο θα καταφέρετε να αλλάξετε όλη τη δυναμική της.

Οι έρευνες έχουν δείξει πως ο συνηθέστερος λόγος που τα ζευγάρια αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα είναι πως ο ένας από τους δύο -ή και οι δύο- έχει κυριευτεί από αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα για τη σχέση και για το άλλο τους μισό, νιώθοντας θυμό και απογοήτευση. Σε μία πρόσφατη έρευνα με 14.000 συμμετέχοντες, αποδείχθηκε πως οι γυναίκες είναι αυτές που συνήθως αρχίζουν να σκέφτονται τον χωρισμό, με τους άντρες να έχουν μία πιο αποστασιοποιημένη στάση.

Σταματήστε να επιρρίπτετε συνεχώς ευθύνες ο ένας στον άλλον

Πολλά ζευγάρια παίζουν πολύ συχνά ένα παιχνίδι που λέγεται «κατηγορώ τον άλλο πάντα και για τα πάντα». Το παιχνίδι αυτό οδηγεί σε μία αποστασιοποίηση από την πλευρά αυτού που δέχεται τις κατηγορίες, με τον δεύτερο να καταλήγει πάντα να κυνηγάει αυτόν που κάποτε κατηγορούσε -περιττό να αναφέρουμε πως εξακολουθεί να τον κατηγορεί επειδή δεν μπορεί να τον πιάσει.

Πολλά αρνητικά μπορούν να προκύψουν από αυτήν την κατάσταση, όμως το αρνητικότερο όλων είναι η αιτία αυτής: σε μία σχέση ο καθένας περιμένει από τον άλλο να αλλάξει συμπεριφορά και χαρακτήρα αντί να κάνει κι εκείνος το ίδιο. Για να δημιουργηθεί μία σχέση χρειάζονται δύο πρόσωπα και για να διατηρηθεί ο δεσμός χρειάζεται από κοινού προσπάθεια. Από που μπορείτε να αρχίσετε; Κάντε την αυτοκριτική σας, προσπαθήστε να μπείτε στη θέση του άλλου και δώστε ακόμη μία ευκαιρία σε αυτό που χτίσατε με τόσο κόπο.

1. Εκφράστε τη δυσαρέσκειά σας χωρίς να κατηγορείτε

Μήπως έχετε αποκτήσει τη συνήθεια να κατηγορείτε άκριτα τον σύντροφό σας; Ο διάλογος πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα που σας προβληματίζουν θα φέρει σίγουρα καλύτερα αποτελέσματα από μία συνεχή επίθεση στον άνθρωπό σας. Αντί λοιπόν να αρχίσετε να τον λέτε ανεύθυνο και να φωνάζετε πως δεν κάνει τίποτα σωστά, πείτε του με ήρεμο τρόπο πως ανησυχήσατε που δεν σας πήρε τηλέφωνο και θα προτιμούσατε να σας ενημερώνει όταν πρόκειται να αργήσει πχ.

2. Λύστε τις διαφωνίες επιδέξια

Σύμφωνα με έρευνες, το 69% τον διαφωνιών που υπάρχουν σε έναν γάμο δεν πρόκειται ποτέ να λυθεί. Η εστίαση λοιπόν πρέπει να γίνει στη σωστή διαχείρισή τους: αντί να κρατάτε μέσα σας όλα αυτά που σας απασχολούν επιλέξτε να τα μοιραστείτε με τον σύντροφό σας μέσω μίας ήρεμης συζήτησης. Σε μία σχέση έχει πολύ μεγάλη σημασία να γνωρίζει ο καθένας ακριβώς αυτό που ενοχλεί τον άλλο, ειδάλλως δημιουργείται χάσμα ανάμεσα στο ζευγάρι.

3. Επικεντρωθείτε στην ήρεμη συζήτηση των προβλημάτων

Οι φωνές δεν πρόκειται να λύσουν τα προβλήματά σας και ίσα ίσα θα τα εντείνουν. Για να πετύχετε το αντίθετο, δεν πρέπει να επιτεθείτε στον σύντροφό σας και φυσικά θα πρέπει να αποφύγετε τις βρισιές, τις ειρωνείες και την υποτίμηση. Σταματήστε να κρατάτε αμυντική στάση και δείξτε στον άνθρωπό σας πως ο λόγος που συνεχίζετε να προσπαθείτε είναι επειδή τον εκτιμάτε.

4. Αυξήστε τη σωματική επαφή

Η λέξη κλειδί είναι η οξυτοκίνη. Η ορμόνη της αγάπης και του έρωτα. Η σωματική επαφή, χωρίς απαραίτητα αυτή να είναι σεξουαλική,έχει την ικανότητα να χαλαρώνει τον άνθρωπο και να δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερο δέσιμο απ’ ό,τι υπάρχει. Προσπαθήστε μέσα στην καθημερινότητά σας να αγκαλιάζεστε περισσότερο, να κρατάτε τα χέρια σας και θα δείτε πως θα σας ξυπνήσουν τα πιο τρυφερά συναισθήματα.

5. Εκφράστε την αγάπη και τον θαυμασμό σας

Θυμάστε όλα αυτά που σας κέρδισαν στον σύντροφό σας; Όλα αυτά που σας έκαναν να τον ερωτευτείτε; Γιατί έχετε σταματήσει να τον επαινείτε για όλα αυτά που θαυμάζετε στον χαρακτήρα του; Όλοι οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από επιβεβαίωση -και εσείς!- και η επιβεβαίωση σε μία σχέση λειτουργεί σαν καύσιμο για να μπορέσει να προχωρήσει. Δείξτε την αγάπη σας και κάντε τον άνθρωπό σας να νιώσει καλά κοντά σας. Το ίδιο πρέπει να γίνει και από την άλλη πλευρά.

6. Περάστε χρόνο μαζί

Γεμίστε την καθημερινότητά σας με δραστηριότητες που αρέσουν και στους δύο και περάστε ευχάριστες ώρες μαζί. Ακόμη όμως κι αν ο χρόνος σας είναι περιορισμένος, μην αμελείτε ποτέ να συζητάτε με τον σύντροφό σας για το πώς ήταν η ημέρα σας. Μοιραστείτε τα νέα σας, συμβουλευτείτε ο ένας τον άλλο, γελάστε και επαναφέρετε το ισχυρό δέσιμο που είχατε κάποτε. Μην ξεχνάτε ποτέ πως εσείς οι δύο είστε πάντα μία ομάδα.

7. Ορίστε μία περίοδο ανακωχής

Δοκιμάστε το και δεν έχετε να χάσετε τίποτα. Συμφωνήστε για ένα χρονικό διάστημα να μην τσακωθείτε καθόλου. Κάντε μία προσπάθεια να είστε απόλυτα σωστοί ο ένας απέναντι στον άλλο και θα δείτε ότι τα αποτελέσματα θα είναι πιο μακροπρόθεσμα απ’ ό,τι νομίζετε.

Tags
Back to top button