Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Υψηλής διατροφικής αξίας το πλιγούρι - Όσα θα πρέπει να γνωρίζετε

Το ταμπουλέ έχει αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές, καθώς έγινε διάσημο μέσω της σαλάτας ταμπουλέ.

Το πλιγούρι, ή χόνδρος, είναι ένα δημητριακό από σπασμένο, σκληρό σιτάρι υψηλής διατροφικής αξίας που, αν τη γνωρίζαμε καλά, θα το χρησιμοποιούσαμε πιο συχνά στο καθημερινό τραπέζι μας. Όχι μόνο για να φτιάξουμε σαλάτες και σούπες, αλλά και για να αντικαταστήσουμε κάποιες φορές το αποφλοιωμένο ρύζι, να γεμίσουμε ντομάτες, ντολμαδάκια, καλαμαράκια και μύδια ή να το συνδυάσουμε με όσπρια, κρέας, ακόμα και με σαλιγκάρια…

Όπως υποστηρίζουν οι διατροφολόγοι, χορταίνει περισσότερο από άλλες τροφές υδατανθράκων (πατάτες, ρύζι, μακαρόνια), ενώ δίνει την ίδια ενέργεια. Περιέχει πολύ περισσότερες φυτικές ίνες και σημαντικές ποσότητες βιταμινών του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε, τριπλάσιο κάλιο και τετραπλάσιο φώσφορο σε σχέση με το ρύζι και τα μακαρόνια, σημαντικές ποσότητες σίδηρου, μαγνησίου και ψευδάργυρου, καθώς και ιχνοστοιχεία, όπως σελήνιο, που έχει αντιοξειδωτική δράση.

Αξίζει να γνωρίζετε:

  • Θα βρείτε χοντρό και ψιλό πλιγούρι στα καταστήματα βιολογικών προϊόντων, delicatessen, αλλά και στα ράφια των σούπερ μάρκετ.
  • Διατηρείται σε δροσερό και σκοτεινό μέρος, μέσα σε γυάλινα βάζα.
  • Πριν το χρησιμοποιήσετε ωμό σε σαλάτες, χρειάζεται μούλιασμα σε χλιαρό νερό για 30-40 λεπτά περίπου.
  • Για να μη χάσει τη γεύση του, δεν χρειάζεται πολύ ώρα μούλιασμα ή βράσιμο.
  • Επειδή το πλιγούρι «τραβάει» περισσότερο υγρό, χρειάζεται 3πλάσιο όγκο νερού ή ζωμού για να βράσει, αφού πρώτα το ξεπλύνετε με κρύο νερό.
Tags
Back to top button