Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Xτύπημα της Al και στην ιατρική! Αναλύει ακτινογραφίες το ίδιο καλά με τους γιατρούς

Μία νέα μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα πως πλέον η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αναλύσει ακτινογραφίες και να διαγνώσει ασθένειες το ίδιο καλά με τους γιατρούς. Το software, το οποίο ονομάζεται X-Raydar, εκπαιδεύτηκε χρησιμοποιώντας ακτινογραφίες από 1.8 εκατομμύριο ασθενείς και ψάχνει για 37 πιθανές ασθένειες. Στις 35 από τις 37 ασθένειες ήταν το ίδιο ή περισσότερο ακριβής από την ανάλυση των γιατρών.

Η AI μπορεί να μειώσει το φόρτο εργασίας των γιατρών και τυχόν καθυστερήσεις στις διαγνώσεις, προσφέροντας στους ακτινολόγους “την απόλυτη δεύτερη γνώμη”, ενώ είναι απαλλαγμένη από το ανθρώπινο λάθος ή την προκατάληψη.

«Mάθε πότε θα πεθάνεις»: Αναπτύχθηκε ΑΙ για να προβλέπει ακριβώς ποτέ θα «φύγετε»

Το software αντιλαμβάνεται πως μερικές ανωμαλίες στην ακτινογραφία είναι πιο σοβαρές από άλλες και μπορεί να ειδοποιήσει τους γιατρούς για τις πιο επείγουσες περιπτώσεις. Για να ελεγχθεί η ακρίβεια των αποτελεσμάτων, περισσότερες από 1.400 ακτινογραφίες ελέγχθηκαν από έμπειρους ακτινολόγους.

Οι ερευνητές αποκαλούν το X-Raydar το “μέλλον της ιατρικής” και πιστεύουν πως θα χρησιμεύσει ως ένας πολύτιμος συνεργάτης για πολυάσχολους γιατρούς. Το software είναι διαθέσιμο ως open source για μη εμπορική χρήση, για να μπορέσει να επιταχυνθεί η ανάπτυξη της έρευνας.

Tags
Back to top button