Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Χάκερ μπορούν να βγάλουν εκτός τα περισσότερα antivirus

Μια νέα τεχνική επίθεσης “zero-day” ανακάλυψε η Cybellum, που μπορεί να επιτρέψει σε hackers να αποκτήσουν τον έλεγχο του λογισμικού ασφαλείας που τρέχει σε ένα υπολογιστή με Windows, καθιστώντας το πρακτικά "δούρειο ίππο".

Οι ερευνητές εξήγησαν ότι σχεδόν όλες οι γνωστές σουίτες ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων των Avast, AVG, Avira, Bitdefender, Trend Micro, Comodo, ESET, F-Secure, Kaspersky, Malwarebytes, McAfee, Panda, Quick Heal, και Norton, είναι ευπαθείς απέναντι στο συγκεκριμένο exploit.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το hack αξιοποιεί μια “πειραγμένη” εκδοχή ενός εργαλείου της ίδιας της Microsoft, δηλαδή του Microsoft Application Verifier, που έχει σχεδιαστεί ώστε να βοηθά developers να εντοπίζουν bugs σε εφαρμογές τους.

Το πρόβλημα επηρεάζει όλες τις εκδόσεις του λειτουργικού της Microsoft από τα Windows XP μέχρι το πιο πρόσφατο build των Windows 10, ενώ βασίζεται σε μια ευπάθεια που υπάρχει εδώ και 15 ολόκληρα χρόνια, η οποία ωστόσο δεν έχει διορθωθεί. Επιπλέον, οι περισσότερες εταιρείες των οποίων οι λύσεις είναι ευάλωτες δεν έχουν ακόμα λάβει τα απαραίτητα μέτρα, με εξαίρεση τις AVG και Malwarebytes που διέθεσαν σχετικά patches.

Tags
Back to top button