Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

WSJ: Δύσκολη η οικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα όποιος και αν εκλεγεί

Μεγάλα αγκάθια στο δρόμο της οικονομικής ανάκαμψης για την επόμενη ελληνική κυβέρνηση -όποια κι αν είναι αυτή – βλέπει η Wall Street Journal σημειώνοντας ότι το κοστούμι που έχουν ράψει οι πιστωτές για τη χώρα μας είναι πολύ στενό για να αφήνει μεγάλα περιθώρια ελιγμών.

«Οι Έλληνες αναμένεται να εκλέξουν μια φιλική προς τις επιχειρήσεις κυβέρνηση την Κυριακή, αλλά οι προοπτικές για την οικονομία της χώρας παραμένουν δυσοίωνες. Αφού βίωσε τη χειρότερη ύφεση ανεπτυγμένης χώρας από τη δεκαετία του 1930 η ελληνική οικονομία παραμένει συρρικνωμένη κατά 24% σε σχέση με το 2007, πριν την έναρξη της οικονομικής κρίσης. Οι πιστωτές της Ελλάδας, υπό τη Γερμανία, συνεχίζουν να επιμένουν σε μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα για την εξυπηρέτηση των δανείων διάσωσης των τελευταίων χρόνων. Οι σκληροί στόχοι των πιστωτών έχουν φορτώσει την Ελλάδα με ασφυκτικά υψηλούς φόρους που αποθαρρύνουν την επιχειρηματική δραστηριότητα και συνεισφέρουν στην μετανάστευση ειδικά νέων και μορφωμένων ανθρώπων»,γράφει η WSJ.

WSJ: Ο ΣΥΡΙΖΑ μείωσε με προεκλογικά δώρα το δημοσιονομικό περιθώριο

Οι δημοσκοπήσεις, αναφέρει το άρθρο της αμερικανικής οικονομικής εφημερίδας, δείχνουν νίκη της ΝΔ στις εκλογές. «Ο σπουδαγμένος στο Στάνφορντ και το Χάρβαρντ αρχηγός της, Κυριάκος Μητσοτάκης έχει υποσχεθεί να κόψει ορισμένους φόρους, να κάνει πιο φιλική προς τις επενδύσεις την Ελλάδα και να διπλασιάσει τους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης από το 2%, που βρίσκονται σήμερα.

Αλλά η εμμονή των πιστωτών για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ αφήνουν μέτρια περιθώρια για περικοπές φόρων κι η νυν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα, που αναμένεται να χάσει την Κυριακή, μείωσε περαιτέρω το δημοσιονομικό περιθώριο με προεκλογικά δώρα», γράφει η Wall Street Journal, παραθέτοντας εκτιμήσεις της εταιρείας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών Oxford Economics, σύμφωνα με την οποία «χωρίς ουσιαστική αναδιάρθρωση του κρατικού υπολογισμού και του χρέους δεν βλέπουμε την Ελλάδα να ξεφεύγει σημαντικά από το ληθαργικό μονοπάτι της ανάπτυξης». Η εταιρεία εκτιμά ότι η Ελλάδα θα πρέπει να περιμένει μέχρι το 2033 προκειμένου το ΑΕΠ της να φθάσει στα προ κρίσης επίπεδα.

Tags
Back to top button