Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Lifestyle

Vanille Kipferl: Τα παραδοσιακά κουλουράκια βανίλιας made in Greece κατακτούν τη Γερμανία (Βίντεο)

Με μία παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη συνταγή made in Greece και σε... άπταιστα ελληνικά, η Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα, δίνει τη δική της γιορτινή «νότα» με έναν ιδιαίτερα ξεχωριστό τρόπο στα social media.

Ο λόγος για τα... Βανίλε Κίπφερλ (Vanille Kipferl), τα παραδοσιακά -σε Γερμανία και Αυστρία- «μισοφέγγαρα» μπισκότα που ευωδιάζουν βανίλια.
Στο tweet και, αντίστοιχα, στο post στο Facebook της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα αναφέρονται λεπτομερώς τα υλικά και η διαδικασία, ενώ προσφέρονται οδηγίες και σε βίντεο.

 

 

Τα υλικά για τη ζύμη:
• 2 sticks βανίλιας
• 210 γρ. βούτυρο αγελ.
• 80 γρ. ζάχαρη
• 1 πρέζα αλάτι
• 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 100 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα

Τα υλικά για τη διακόσμηση:
• 100 γρ. ζάχαρη άχνη
• 4 φακελάκια αρωματισμένη ζάχαρη
βανίλιας

Εκτέλεση:
• Χαράζουμε τα sticks κατά μήκος και αφαιρούμε τους σπόρους
της βανίλιας προσεκτικά
• Σε μια λεκάνη προσθέτουμε τους σπόρους βανίλιας, το
βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το
μείγμα
• Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι και τα αλεσμένα αμύγδαλα
και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα
• Αρχικά χτυπάμε με τον γάντζο του μίξερ και εν συνεχεία
ζυμώνουμε λίγο ακόμα με τα χέρια, μέχρι η ζύμη να μην
κολλάει.
• Χωρίζουμε σε 8 τεμάχια και πλάθουμε το κάθε ένα σε ρολό
• Τα βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C και στρώνουμε τα
ταψιά με χαρτί ψησίματος
• Κόβουμε φέτες πάχους 1-2 εκ. από τα ρολά και σχηματίζουμε
μισοφέγγαρα
• Βάζουμε τα μισοφέγγαρα στο ταψί με μικρή απόσταση μεταξύ
τους
• Ψήνουμε στους 175°C για 20 λεπτά
Για τη διακόσμηση
• Ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη με την αρωματισμένη ζάχαρη
βανίλιας
• Βάζουμε προσεκτικά τα κουλουράκια στο μείγμα της ζάχαρης
(προσέχουμε να είναι χλιαρά) καi τα γυρνάμε από όλες τις
μεριές για να κολλήσει το μείγμα πάνω τους

Tags
Back to top button