Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Twitter: Καλεί τους χρήστες του να κάνουν δεύτερες σκέψεις για ένα προσβλητικό tweet

Το Twitter ετοιμάζει μια λειτουργία, που ζητά από τους χρήστες να ξανασκεφτούν και να διορθώσουν ένα πιθανά προσβλητικό ή επιβλαβές tweet τους.

Πρόκειται για μια λειτουργία που εισήγαγε δοκιμαστικά πέρυσι η πλατφόρμα και πλέον την επεκτείνει σε όλους τους λογαριασμούς που έχουν ενεργοποιήσει τις ρυθμίσεις στα αγγλικά, σε συσκευές iOS και Android.

Στη δοκιμή που έκανε πέρυσι το Twitter, ενθάρρυνε τους χρήστες να ξανασκεφτούν μια πιθανά επιβλαβή ή προσβλητική απάντηση, πριν τη δημοσιεύσουν. Έπειτα από αυτή την υπενθύμιση, οι χρήστες μπορούσαν να διορθώσουν το tweet, να το διαγράψουν ή να το δημοσιεύσουν στην αρχική του μορφή.

Αυτά τα τεστ, σύμφωνα με την πλατφόρμα, έδειξαν ότι μειώθηκαν οι προσβλητικές αναρτήσεις. Συγκεκριμένα, μετά την υπενθύμιση το 34% των χρηστών διόρθωσαν την αρχική απάντησή τους ή αποφάσισαν να μην τη στείλουν καν.

Ακόμη, μετά την πρώτη υπενθύμιση, κατά μέσο όρο οι χρήστες έγραψαν κατά 11% λιγότερο προσβλητικές απαντήσεις στη συνέχεια. Επιπλέον, σύμφωνα με το Twitter, μετά την υπενθύμιση, ήταν λιγότερο πιθανό οι χρήστες να λάβουν οι ίδιοι προσβλητικές απαντήσεις.

Μεταξύ των αλλαγών που έκανε το Twitter μετά τις αρχικές δοκιμές ήταν το σύστημα να λαμβάνει υπόψη τη φύση της σχέσης μεταξύ των δύο λογαριασμών, αυτού που έχει κάνει την ανάρτηση και εκείνου που απαντά. Για παράδειγμα, αν οι δύο χρήστες ακολουθούν ο ένας τον άλλον και είναι συχνές οι μεταξύ τους απαντήσεις, τότε είναι πιθανότερο να έχουν μια καλύτερη αντίληψη για το προτιμώμενο ύφος επικοινωνίας, σημειώνει η πλατφόρμα.

Τα τελευταία χρόνια τα social media προσπαθούν να βάλουν ένα φρένο στο προσβλητικό περιεχόμενο στις πλατφόρμες τους. Τα πιο πρόσφατα στατιστικά του Twitter- από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2020- δείχνουν ότι αφαιρέθηκε πιθανά προσβλητικό περιεχόμενο που αναρτήθηκε από 1,9 εκατομμύρια χρήστες, όπως και ότι η πλατφόρμα προχώρησε σε αναστολή 925.700 λογαριασμών για παραβίαση των κανονισμών.

Tags
Back to top button