Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Τρία βήματα για να πηγαίνει το κινητό σας «σφαίρα»

Η τεχνολογία έχει ξεπεράσει τα τελευταία χρόνια της προσδοκίες μας, όσον αφορά τις δυνατότητες, που μας προσφέρουν τα σύγχρονα κινητά τηλέφωνα. Αν είσαι λάτρης της συσκευής σου, θα πρέπει να αξιοποιείς στο έπακρον όλες τις δυνατότητες και τις εφαρμογές, που σου προσφέρει.

Αυτό, δυστυχώς, σημαίνει ότι πιθανότατα θα πρέπει να κυκλοφορείς ολημερίς με τον φορτιστή στη τσάντα σου. Επίσης, αν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων, που διαθέτουν μία playlist με 500 τραγούδια στο κινητό τους, τριπλάσιες φωτογραφίες και αμέτρητες εφαρμογές, τότε σίγουρα «υποφέρεις» και από κάτι άλλο.

Μέρα με τη μέρα, θα πρέπει να αισθάνεσαι την ταχύτητα του κινητού σου να πέφτει. Είναι αρκετά βασανιστικό να προσπαθείς μισή ώρα να ανοίξεις μία εφαρμογή και η οθόνη σου να βρίσκεται ατάραχη στην αρχική σελίδα.

Τι μπορείς να κάνεις για να γλιτώσεις όλον αυτόν τον εκνευρισμό; 

Απελευθέρωση χώρου

Η συμβουλή αυτή ισχύει για όλες τις σύγχρονες συσκευές, ανεξαρτήτως λογισμικού. Είναι βέβαιο ότι δεν χρειάζεται να κρατάς φυλαγμένες στο κινητό σου, όλες αυτές τις φωτογραφίες.

Πέρασε τις όλες στον υπολογιστή, το tablet ή το laptop σου και κράτησε μόνο τις αγαπημένες σου. Η συσκευή σου χρειάζεται ελεύθερο χώρο για να μπορεί να «ανασάνει» και να λειτουργεί ομαλά, χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις. Επίσης, αν έχεις κατεβάσει εφαρμογές, που δεν χρησιμοποιείς, θα ήταν σώφρον, να τις διαγράψεις.

Κλείσιμο εφαρμογών

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη, που κάνουμε σχεδόν όλοι κατά τη χρήση του κινητού μας, είναι ότι αφήνουμε ανοιχτές όλες τις εφαρμογές, στο παρασκήνιο. Αυτή η «κακή συνήθεια» παίζει αρνητικό ρόλο στην ταχύτητα του κινητού.

Στον αντίποδα, το συνεχές κλείσιμο και άνοιγμα των εφαρμογών καταναλώνει περισσότερα δεδομένα και φυσικά μπαταρία. Για αυτό άφησε ανοιχτές μόνο όσες εφαρμογές χρησιμοποιείς σε μεγάλη συχνότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Απαλοιφή ιστορικού και δεδομένων

Μία ακόμη εύκολη λύση για να αυξήσεις την ταχύτητα του κινητού σου είναι να διαγράψεις το ιστορικό περιήγησης. Αν είσαι ιδιοκτήτης συσκευής iPhone μπορείς να επισκεφθείς τις Ρυθμίσεις > Safari και να επιλέξεις «Απαλοιφή Ιστορικού & Δεδομένων». Αντίστοιχα, αν το κινητό σου διαθέτει λογισμικό Android θα πρέπει να επισκεφθείς τις Ρυθμίσεις > Chrome και να επιλέξεις «Διαγραφή Ιστορικού Περιήγησης».

Αυτοί είναι οι τρεις απλούστεροι τρόποι για να αυξήσεις την ταχύτητα του κινητού σου. Υπάρχουν ακόμη περισσότερες μέθοδοι για να επιτύχεις το ίδιο αποτέλεσμα, όπως είναι η διακοπή των animations και η απενεργοποίηση των υπηρεσιών τοποθεσίας. Δοκίμασε τις και μοιράσου μαζί μας το αποτέλεσμα!

Tags
Back to top button