Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Τούρκος σεισμολόγος βρήκε την «λύση» για την Σαντορίνη: Πρότεινε αποστολή του Ορούτς Ρέις στις Κυκλάδες

Προβληματισμό έχει προκαλέσει και στην Τουρκία η σεισμική ακολουθία που έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες μέρες στις Κυκλάδες. Τούρκος σεισμολόγος πρότεινε την αποστολή τουρκικών ερευνητικών πλοίων στα ελληνικά χωρικά ύδατα για τη διεξαγωγή ερευνών του φαινομένου.

Τι ανέφερε ο Τούρκος σεισμολόγος

«Οι μικροσεισμοί έχουν μειωθεί στο λεκανοπέδιο της Σαντορίνης – Αμοργού, αλλά οι σεισμοί μεταξύ 4 και 5,3 Ρίχτερ συνεχίζονται. Από τις 28 Ιανουαρίου ο αριθμός τους έφτασε τους 140. Οι σεισμοί αυτοί δημιούργησαν ρήγματα στον βυθό της Αμοργού, μήκους από 0,5 έως 6,7 χιλιόμετρα. Η βάση της Αμοργού είναι σε ρήξη. Δεδομένου ότι η περιοχή βρίσκεται εντός της ηφαιστειακής ζώνης, η άνοδος μάγματος πρέπει να είναι ευκολότερη. Η εξάπλωση της λάβας χωρίς έκρηξη ή έκρηξη στον θαλάσσιο βυθό των 500 μέτρων μπορεί να συνεχιστεί μέρα με τη μέρα», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Χ ο Τούρκος σεισμολόγος Οβγκούν Αχμέτ Ερτζάν.

Όπως τόνισε, πρέπει να πραγματοποιηθούν μετρήσεις και πρέπει να τοποθετηθούν στον βυθό αισθητήρες προτείνοντας την αποστολή του Ορούτς Ρέις και του Μπαρμαρός, αλλά και των γεωτρητικών σκαφών Φατίχ, Γιαβούζ, Αμπντουλχαμίτ και Κανουνί.

Τοποθετήθηκαν σκηνές έκτακτης ανάγκης έξω από το νοσοκομείο Σαντορίνης

«Μια σωστή ερμηνεία δεν μπορεί να γίνει με ελλιπείς επιστημονικές μελέτες», αναφέρει ο Τούρκος σεισμολόγος στην ανάρτησή του.

Προτείνει, επίσης, «αν δεν το ζητήσει η Ελλάδα, η Τουρκία να σηκώσει τα μανίκια και να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο».

Το Ορούτς Ρέις

Μιλώντας στο SÖZCÜ Televizyonu, ο καθηγητής Αχμέτ Ερτζάν σημείωσε ότι «αν αυτό είχε συμβεί στην Τουρκία, στα δικά μας χωρικά ύδατα, τότε εμείς θα στέλναμε το δικό μας ερευνητικό πλοίο, το Ορούτς Ρέις για να κάνουμε διάφορες έρευνες».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «αν οι Έλληνες πολιτικοί καλούσαν τον Ερντογάν και του έλεγαν αν μπορεί να στείλει το Ορούτς Ρέις, τότε ο Ερντογάν θα το έστελνε και για λόγους καλής γειτονίας αλλά και για λόγους προπαγάνδας».

 

Tags
Back to top button