Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Travel

Το «νησί της ελιάς» στην Ιαπωνία που έχει… άρωμα Ελλάδας

Λίγο από το χρώμα των ελληνικών νησιών και το πράσινο της ελιάς προσπάθησε να… κλέψει η Σοντοσίμα στην Ιαπωνία. Ένας ολόλευκος, νησιώτικος ανεμόμυλος καλωσορίζει τον ταξιδιώτη στο μακρινό νησί που βρίσκεται στην Εσωτερική Θάλασσα Σέτο, γνωστή και ως η Μεσόγειος της Άπω Ανατολής εξαιτίας του κλίματός της.

Η παρθένα φύση με τους άγριους πιθήκους, τα φαράγγια με γνωστότερο το Φαράγγι Κάνκα και οι ατέλειωτες παραλίες εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη, ωστόσο ένα άλλο παράξενο χαρακτηριστικό είναι αυτό δίνει στο νησί το όνομα «νησί της Ελιάς» όπως αποκαλείται η Σαντοσίμα.

Περισσότερα από χίλια ελαιόδεντρα υπάρχουν στο νησί που είναι η πρώτη περιοχή της Ιαπωνίας όπου καλλιεργήθηκε επιτυχώς η ελιά και παράγει ελαιόλαδο για περισσότερο από ένας αιώνα τώρα.

Στο νησί το 1973 ανεγέρθηκε μέσα σε έναν ελαιώνα ο ναός της Ελιάς, σε αρχιτεκτονική μορφή ενός αρχαίου ελληνικού ναού θυμίζοντας ακόμη περισσότερο Μεσόγειο.

Η Σιντοσίμα έχει αδελφοποιηθεί με τη Μήλο από το 1989, ενώ διαθέτει ένα εντυπωσιακό πάρκο και ένα μουσείο, όπου ο επισκέπτης ανακαλύπτει την ιστορία της παραγωγής λαδιού στην κλασική Ελλάδα.

Μάλιστα στο λιμάνι υπάρχουν επιγραφές στην ελληνική γλώσσα που καλωσορίζουν τους επισκέπτες.

Tags
Back to top button