Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Lifestyle

Το μυστικό που κάνει τα σκεύη από ανοξείδωτο ατσάλι… αντικολλητικά

Τα μαγειρικά σκεύη που έχετε στην κουζίνα σας είναι φτιαγμένα από διαφορετικό υλικό, όμως τίποτα δεν συγκρίνεται με τις κατσαρόλες και τα τηγάνια από ανοξείδωτο ατσάλι.

Είναι ελαφριά, πιο ανθεκτικά από πολλά και, το σημαντικότερο ίσως, το υλικό κατασκευής τους δεν αλληλεπιδρά με το φαγητό, κάνοντάς τα κατάλληλα για όλους τους τρόπους μαγειρικής.

Το μόνο κακό, ο ενοχλητικός παράγοντας, είναι το γεγονός ότι το φαγητό μοιάζει να αγαπά να κολλά στον πάτο των ανοξείδωτων σκευών. Αυτή η αναποδιά λύνεται ωστόσο με δύο τρόπους.

Ο πρώτος μας λέει να προθερμαίνουμε το σκεύος από ανοξείδωτο ατσάλι πριν υποδεχτεί το φαγητό. Αφού το αφήσουμε για 2-3 λεπτά στο μάτι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε ένα λεπτό στρώμα μαγειρικού σπρέι. Όταν ζεσταθεί, το σκεύος είναι έτοιμο για χρήση.

Για να ελέγξουμε μάλιστα ότι η κατσαρόλα ή το τηγάνι είναι αρκετά ζεστά για να προσθέσουμε το λάδι, ρίχνουμε με το δάχτυλο μια σταγόνα νερού. Αν η σταγόνα σπάσει σε μικρότερα σταγονίδια και εξατμιστεί, το σκεύος είναι όσο ζεστό πρέπει.

Ο δεύτερος τρόπος που κάνει αντικολλητικό ένα σκεύος από ανοξείδωτο ατσάλι είναι ο εξής: προθερμαίνουμε το σκεύος σε μεσαία προς δυνατή φωτιά για 2 λεπτά.

Γεμίζουμε τον πάτο με ένα λεπτό στρώμα φυτικού λαδιού και συνεχίζουμε να το ζεσταίνουμε, μέχρι να βγάλει καπνό, 5 λεπτά περίπου. Τότε αφαιρούμε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνουμε το λάδι να κρυώσει εντελώς.

Το χύνουμε και σκουπίζουμε το σκεύος με ένα χαρτί κουζίνας. Έτοιμο. Έχουμε τώρα μια κατσαρόλα από ανοξείδωτο ατσάλι με αντικολλητική επιφάνεια…

Tags
Back to top button