Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Travel

Το γνωρίζατε; - Γιατί τα κρουαζιερόπλοια έχουν νεκροτομεία;

Ο μέσος όρος ηλικίας στις κρουαζιέρες είναι πολύ υψηλός. Υπάρχουν μάλιστα κρουαζιέρες που το συντριπτικό ποσοστό από αποτελείται, από ηλικιωμένους. Κατά μέσο όρο, κάθε χρόνο 200 άνθρωποι χάνουν την ζωή τους ενώ κάνουν κρουαζιέρα. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;

Οι εταιρείες που κατέχουν κρουαζιερόπλοια οφείλουν να είναι προετοιμασμένες. Και τα πλοία τους είναι αναγκασμένα από τον νόμο να έχουν και σάκους νεκρών αλλά και νεκροτομεία. Ναι, καλά διαβάσατε. Κανονικά νεκροτομεία.

Εξαρτάται από το μέγεθος του πλοίου το πόσο μεγάλα είναι. Συνήθως τα νεκροτομεία των κρουαζιερόπλοιων έχουν χώρο για 3 με 4 σορούς, αλλά μπορούν να φτάσουν μέχρι και 10.

Πολύ σπάνια, υπήρξαν περιπτώσεις που το νεκροτομείο αποδείχθηκε πως δεν φτάνει. Όπως αναφέρει η Τelegraph, σε μια κρουαζιέρα από την Φλόριντα στην Λισαβόνα, το νεκροτομείο δυστυχώς γέμισε και το πλήρωμα έπρεπε να βρει επιπλέον χώρο.

Όταν φτάσουν στον προορισμό τους, τα περισσότερα λιμάνια ζητούν από το πλήρωμα να αφαιρέσουν τις σορούς από το πλοίο πολύ γρήγορα, από μια μυστική έξοδο. Μόλις βγει το πιστοποιητικό θανάτου, η σορός επαναπατρίζεται. Άλλα λιμάνια, επιτρέπουν στο πλήρωμα να κρατήσει τις σορούς ώστε να επιστρέψουν πίσω, γλιτώνοντας αρκετή γραφειοκρατία. Κι όπως ανέφερε ένα μέλος πληρώματος, ο/η σύζυγος συνεχίζουν κάποιες φορές την κρουαζιέρα τους...

Tags
Back to top button