Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Θρησκεία

Τηρήθηκε το έθιμο στα Τρίκαλα: Μετέφεραν στις πλάτες τους την Παναγία την Οδηγήτρια (φώτο)

Εκατοντάδες κάτοικοι από τα χωριά της Φαρκανδόνας συνόδευσαν σήμερα την εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας, από το χωριό Αχλαδοχώρι, στην Οιχαλία, με ενδιάμεσο σταθμό την Κρήνη.

Ενα έθιμο που τηρείται με ευλάβεια παραμονή του Δεκαπενταύγουστου.

Σύμφωνα με την παράδοση, η εικόνα της Παναγίας βρέθηκε σε δύσβατο και δασώδες σημείο της περιοχής από οκτώ κυνηγούς οι οποίοι καταγόταν από τρία χωριά, την Οιχαλία, το Αχλαδοχώρι και το Κουτσίκοβο. Έτσι αποφάσισαν κάθε χωριό να φιλοξενεί την εικόνα στην ενορία του για τέσσερις μήνες το χρόνο. Όταν το Κουτσίκοβο έπαψε να υφίσταται αποφασίστηκε τους τέσσερις επιπλέον μήνες η εικόνα να παραμένει στην Οιχαλία.
 
Κατά την περιφορά η εικόνα μεταφέρεται από τους κατοίκους του Αχλαδοχωρίου, της Κρήνης και της Οιχαλίας, από ώμο σε ώμο, αναπαριστώντας τους κυνηγούς εκείνης της εποχής που μετέφεραν την εικόνα διαδοχικά, ο ένας μετά τον άλλον, μέχρι τον κάμπο.

Στο Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας στο Αχλαδοχώρι, όπου φιλοξενείται επί τετράμηνο η εικόνα, τελέστηκε σήμερα το πρωί πανηγυρική Θεία Λειτουργία ενώ στην συνέχεια ο ιερέας του χωριού, μαζί με τους κατοίκους, ξεπροβόδισαν την εικόνα.

Η εικόνα μεταφερομένη στις πλάτες των πιστών, πήρε το δρόμο για την Οιχαλία, με στάσεις στην Κρήνη και στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων γαι να προς προσκυνήσουν οι πιστοί. Στην Οιχαλία θα φιλοξενηθεί, επί 8μηνο, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Tags
Back to top button