Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Γυναίκα

Τί πρέπει να κάνετε αν ανεβάσει το παιδί σας πυρετό

Οι εποχικές ιώσεις το τελευταίο διάσημα είναι σε έξαρση. Κάποια παιδιά τις περνούν με ελαφριά συμπτώματα και κάποια άλλα με βαριά. Ένα από αυτά τα ανεπιθύμητα και πιο ανησυχητικά συμπτώματα είναι ο πυρετός.

Η υγεία του παιδιού, επηρεάζεται τόσο από έναν υψηλό πυρετό όσο και από τα δέκατα. Αρχικά ως γονείς θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο πυρετός δεν είναι αρρώστια, είναι απλά όπως αναφέραμε και πιο πάνω ένα σύμπτωμα, που προειδοποιεί ότι κάτι δεν πάει καλά στον οργανισμό του.

Τι σημαίνει όταν ένα παιδί έχει πυρετό 40;

Ο υψηλός πυρετός ή αλλιώς 40αρι, δεν είναι επικίνδυνος για ένα μωρό. Απλά κάνει την καρδιά του παιδιού να δουλεύει γρηγορότερα, να έχει πολλές αναπνοές και να μην νιώθει καλά. Να έχει υπνηλία δηλαδή και να νυστάζει.

Πότε πρέπει να ανησυχήσει ένας γονιός;

Όταν ο πυρετός μεταβάλλεται από τη μία στιγμή στην άλλη. Για παράδειγμα αν ένα παιδί έχει 37 πυρετό και ανεβάσει ξαφνικά 39 αυτό είναι ανησυχητικό.

Όταν κλαίει γοερά και επίμονα

Όταν βογκάει

Όταν κάνει εμετό και διάρροια

Όταν έχει αλλάξει η αντίδραση και η συμπεριφορά του

Τι μπορείτε να κάνετε για να ρίξετε τον πυρετό;

Αρχικά φορέστε στο παιδί σας ελαφριά ρούχα

Κάντε το μπάνιο με χλιαρό νερό και αφήστε το σε μια γεμάτη μπανιέρα για περίπου 10-15 λεπτά ή αφήστε το ντους να τρέχει επάνω του.

Φροντίστε η θερμοκρασία του δωματίου να μην είναι πάνω από 20 βαθμούς Κελσίου.

Αν ο πυρετός επιμείνει, τότε τι κάνω;

Αν ο πυρετός επιμείνει θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον παιδίατρο. Εκείνος και ΜΟΝΟ εκείνος μπορεί να σας χορηγήσει αντιπυρετικά φάρμακα και να καθορίσει την απαιτούμενη δοσολογία. Όταν χορηγείται φάρμακα στα παιδιά σας θα πρέπει να γνωρίζετε την ακριβή δοσολογία αλλά και τη συχνότητα για να μην δηλητηριάσετε τα μικρά σας.

Πόσο πυρετό πρέπει να έχει το παιδί για να δώσουμε αντιπυρετικό;

Το αντιπυρετικό συνήθως οι παιδίατροι το συστήνουν όταν ένα παιδί έχει πάνω από 38,5 πυρετό. Αν το παιδί σας είναι πολύ μικρό, κάτω από 3 μηνών και έχει πυρετό πάνω από 38 συμβουλευτείτε άμεσα τον παιδίατρο σας. Μην περιμένετε να περάσουν μια-δυο μέρες να δείτε «πώς πάει».

Πηγή: govatsileto.gr

Tags
Back to top button