Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Τι λένε οι εσωκομματικοί αντίπαλοι της Μει για την συγνώμη της

Η καθυστερημένη συγγνώμη φαίνεται να έχει εξοργίσει τους εσωκομματικούς αντίπαλους της Τερέζα Μέι - και όχι μόνο - που πλέον αναζητούν τι έφταιξε για το αρνητικό αποτέλεσμα. Σε ένα Λονδίνο που βιώνει τρομακτικές αλλαγές η συζήτηση για την πολιτική βρίσκεται ξαφνικά στην πρώτη γραμμή: τι έγινε και προσήλθαν στις κάλπες οι νέοι; Και ποιος φταίει για την πύρρειο νίκη των Συντηρητικών; 

Τα δυο ερωτήματα δεν έχουν εύκολη απάντηση καθώς κανείς δεν ξέρει αν ο νεανικός αντιπερισπασμός συνιστά πραγματική πολιτική συνείδηση της νεολαίας ή αν, αντίστοιχα, αρκεί να εντοπιστεί ένας και μόνος φταίχτης για να ανορθωθεί το πεσμένο ηθικό του συντηρητικού κόμματος. Η βασική αρχή πάντως στην πολιτική των Βρετανών που είναι η ανάληψη ευθύνης φαίνεται να παραβιάζεται από την Τερέζα Μέι η οποία ξέχασε ή μάλλον αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη από τους υποστηρικτές της, κατά τον πρώτο δημόσιο λόγο της. 

 

Μπορεί να έσπευσε να αποπέμψει τους πλέον στενούς συνεργάτες της αλλά οι πρώην Υπουργοί της δεν παύουν να της καταμαρτυρούν «ολιγωρία» και «έλλειψη συνείδησης». Ο κεντρικός μάλιστα αρθρογράφος της Guardian Τζον Γκρέις κάνει λόγο ακόμα και για Άρνηση, «κάτι που είναι γνωστό ως το πρώτο στάδιο του πένθους». 

Και η αλήθεια είναι ότι οι Συντηρητικοί πενθούν για τη μετατροπή της ξεκάθαρης πλειοψηφίας σε οριακή αλλά και για τα αδιέξοδα που προκύπτουν, παρά τους επίμονους ισχυρισμούς της Μέι ότι όλα είναι όπως πριν: η συνύπαρξη με το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα των DUP μοιάζει σχεδόν αδύνατη καθώς δεν ταιριάζουν οι πολιτικές τους αρχές ενώ η προσέλευση σε μια νέα πολιτική αναμέτρηση φαντάζει πλέον σχεδόν με αυτοκτονία. Οι βουλευτές της Μέι, τόσο αυτοί που εκλέχθηκαν όσο και εκείνοι που έμειναν απέξω, επιμένουν ότι η πρωθυπουργός πρέπει να αναλάβει δημόσια την ευθύνη εντοπίζοντας και απομακρύνοντας όλους τους συμβούλους της-ειδικά αυτούς της καμπάνιας. 

Κατά κύριο λόγο εννοούν τόσο τον γκουρού της πολιτικής της Μέι, τον Νίκ Τίμοθι, τον οποίο θεωρούν και επινοητή του «φόρου άνοιας», του βασικότερου λόγου για την κατακρήμνιση της δημοτικότητας του κόμματος όσο και την Φιόνα Χιλ, δηλαδή του νούμερου δύο, στο γραφείο της Μέι η οποία ήταν υπεύθυνη επικοινωνίας. Είναι αυτή που λένε πως φρόντισε να απομακρυνθούν όλα τα ικανά στελέχη από το γραφείο της Μέι μην ξεχνώντας ταυτόχρονα να «νουθετεί» τους βουλευτές και Υπουργούς σχετικά με τη δημόσια εικόνα τους. 

Το υψωμένο δάχτυλο καθόλου δεν άρεσε στα στελέχη των Συντηρητικών οι οποίοι τώρα σπεύδουν να βρουν στο πρόσωπό της αν όχι έναν αποδιοπομπαίο τράγο, σίγουρα, την κύρια υπεύθυνο. 

Κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς θα ακολουθήσει στο εσωτερικό των Συντηρητικών οι οποίοι αδυνατούν να βρουν μια ιδανική λύση τόσο στα πλαίσια του νέου κυβερνητικού σχηματισμού όσο και στη δημόσια σφαίρα. Τουλάχιστον ο καιρός άρχισε να φτιάχνει στο Λονδίνο και ο κόσμος να κυκλοφορεί και πάλι στο κέντρο μετά τα τραγικά γεγονότα-και τις προεκλογικές υποχρεώσεις. 
 

Tags
Back to top button