Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τι λέει για τους σεισμούς στην Ελλάδα ο Ολλανδός ερευνητής που είχε προβλέψει τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία

Το ελληνικό τόξο, η πλέον σεισμογενής περιοχή της χώρας που στο παρελθόν έχει δώσει φονικούς και καταστροφικούς σεισμούς άνω των 7 Ρίχτερ, έχει τραβήξει το επιστημονικό ενδιαφέρον του Ολλανδού ερευνητή Φρανκ Χούγκερμπετς.

Σε ανάρτησή του στα social media αναφέρει ότι παρατηρεί μέτρια σεισμική δραστηριότητα στα άκρα του ελληνικού τόξου και συγκεκριμένα από τα νοτιοδυτικά της Κρήτης ενώ φθάνει μέχρι και ανοιχτά της Κύπρου. Μάλιστα ο ερευνητής κάνει και αναφορά στον μεγάλο σεισμό που είχε γίνει το 365 μ. Χ. νοτιοδυτικά της Κρήτης με μέγεθος 8,6 Ρίχτερ για να εξηγήσει, προφανώς, τα μεγέθη που μπορεί να δώσει το ελληνικό τόξο.

Ο αμφιλεγόμενος κατά πολλούς επιστήμονες Ολλανδός ερευνητής τον Φεβρουάριο του 2023 είχε προβλέψει τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ στη Νότια Τουρκία και τη Συρία – ακολούθησε και δεύτερος μεγέθους 7,7 Ρίχτερ- που κόστισε τη ζωή σε περισσότερους από 50.000 ανθρώπους.

Συγκεκριμένα, ο Φρανκ Χούγκερμπετς, από το ολλανδικό ινστιτούτο «Solar System Geometry Survey» είχε γράψει στο Twitter 72 ώρες πριν τη μεγάλη δόνηση πως «αργά ή γρήγορα θα γίνει ένας σεισμός περίπου 7,5 Ρίχτερ σε αυτή την περιοχή (Νότια-Κεντρική Τουρκία, Ιορδανία, Συρία, Λίβανος)».

Ο συγκεκριμένος επιστήμονας ασχολείται με τις κινήσεις των πλανητών και σύμφωνα με αυτές εκφράζει τις εκτιμήσεις του για το εάν πρόκειται να υπάρξει σε κάποιο μέρος του πλανήτη ένα ισχυρό σεισμικό γεγονός. Από τις 17 Οκτωβρίου στο κανάλι του στο youtube έχει αναρτήσει βίντεο στο οποίο δείχνει τις θέσεις πλανητών και αναφέρει ότι “Οι πλανητικές κινήσεις από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου πιθανότατα θα οδηγήσουν σε συσσώρευση ενέργειας με αποτέλεσμα την πιθανότητα πολύ ισχυρού σεσιμού”. Στο βίντεο των 8 λεπτών και 36 δευτερολέπτων το οποίο έχει συγκεντρώσει 30 χιλιάδες προβολές αναφέρει αρχικά τον μεγάλο σεισμό των 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έγινε στο δυτικό Αφγανιστάν, ενώ στη συνέχεια εξηγεί ότι οι περιοχές που πιθανότατα να επηρεαστούν από τις κινήσεις των πλανητών και να εκδηλώσουν ισχυρό σεισμό είναι στην Καραϊβική, αλλά και στη νότια Αμερική. Επίσης αναφέρει περιοχές όπως Ρουμανία, Νοτιοανατολική Τουρκία, Ιαπωνία και Σουμάτρα.

Όσον αφορά την ανάρτησή του για την Ελλάδα ο Φρανκ Χούγκερμπετς, εξηγεί ότι ο σεισμός νοτιοδυτικά της Κρήτης το 365 μ.Χ. έγινε με την ανατολή του ήλιου και ενώ κορυφώνονταν πλανητικές κινήσεις σε συνδυασμό και με πανσέληνο!

Να σημειώσουμε ότι πριν από λίγες ημέρες ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος σε ανάρτησή του είχε κάνει λόγο για «σεισμική άπνοια» δηλαδή για το γεγονός ότι τα τελευταία δυο χρόνια δεν έχει γίνει σεισμός άνω των 6 Ρίχτερ κάτι που σημαίνει ότι πλέον έχει συσσωρευτεί αρκετή ενέργεια η οποία κάποια στιγμή θα εκτονωθεί.

 

 

 

Tags
Back to top button