Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Τι άλλο θα ακούσουμε - Έρευνα του Cambridge: «Το καλσόν στο πρόσωπο προστατεύει πιο καλά από τις μάσκες»

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Cambridge στη Μεγάλη Βρετανία δοκίμασαν 7 τρόπους για να βελτιώσουν την εφαρμογή στις μάσκες για τον κορωνοϊό κι ανακάλυψαν ότι τα καλσόν και οι υφασμάτινες κολλητικές ταινίες (τσιρότα) ήταν τα πιο αποτελεσματικά, καθώς μπλόκαραν πιο αποτελεσματικά τα σωματίδια του ιού.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το να φορά κανείς ένα γυναικείο καλσόν στο πρόσωπο θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο να κολλήσει κορωνοϊό, και μάλιστα περισσότερο απ’ ότι προστατεύουν οι μάσκες.

Ένας μεγάλος και πολύ συνηθισμένος κίνδυνος μεταξύ των μασκών είναι ότι δεν εφαρμόζουν αρκετά καλά ώστε να μπλοκάρουν ικανοποιητικά τα σωματίδια του ιού από τον εισπνέονται ή να εκπνέονται.

Γι’ αυτό τον λόγο, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Cambridge δοκίμασαν 7 κόλπα για να βελτιώσουν την εφαρμογή στις μάσκες.

Η νέα έρευνα εξέτασε τρόπους που σκαρφίζονται οι άνθρωποι για να κάνουν τις μάσκες να εφαρμόζουν καλύτερα, συμπεριλαμβανομένης και της χρήσης μονωτικής ταινίας, κολλητικής ταινίας ή ακόμα και λαστιχάκια.

Και διαπίστωσαν ότι η πιο αποτελεσματική μέθοδος ήταν να βάλεις ένα γυναικείο καλσόν στο κάτω μέρος του προσώπου ή επάνω στη μάσκα.

Οι επιστήμονες ανέφεραν ότι ένα καλσόν ή ένα κολάν στη μούρη του ατόμου θα μπορούσε να μειώσει τον αριθμό των σωματιδίων του κορωνοϊού μέχρι και 7 φορές περισσότερο από ό,τι κάνει μια χαλαρή μάσκα από μόνη της, αφού θα σφραγίζει τα κενά γύρω από τη μύτη και το στόμα.

Αν και αναγνώρισαν ότι ο κοινωνικός και σωματικός αντίκτυπος του να φοράς ένα καλσόν είναι μάλλον «απίθανο να γίνει ανεκτός για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα».

Η έρευνα έδειξε ότι οι κοινές χειρουργικές μάσκες ή οι υφασμάτινες μάσκες είναι κατά πολύ λιγότερο αποτελεσματικές απέναντι στον κορωνοϊό.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα πραγματοποίησαν διάφορες ασκήσεις που μιμούνται την πραγματική ζωή για 7 λεπτά, όπως την ομιλία, το χαμόγελο, το γνέψιμο και το φαγητό.

Οι ερευνητές στη συνέχεια μέτρησαν πόσο καλά εφαρμόζουν οι μάσκες και διαπίστωσαν ότι απ’ όλα τα κόλπα στην πρώτη θέση της αποτελεσματικότητας αναδείχθηκαν τα γυναικεία καλσόν και στη δεύτερη θέση οι μονωτικές ταινίες.

Δείτε ολόκληρη την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο

Tags
Back to top button