Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θρήνος για τον θάνατο του ηθοποιού ​​​​​​​Γιάννη Λαμπρόπουλου

Θλίψη έχει σκορπίσει σε όλο τον καλλιτεχνικό κόσμο η είδηση του χαμού του Πυργιώτη ηθοποιού Γιάννη Λαμπρόπουλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή αφήνοντας πίσω του ένα ανεξίτηλο στίγμα στον χώρο του θεάτρου, όπως μεταδίδει το patrisnews.gr.

Γεννημένος στον Πύργο, υπήρξε ο τέταρτος γιος του Θεμιστοκλή και της Αγγελικής Λαμπροπούλου. Σπούδασε στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου, χαράσσοντας μια αξιοθαύμαστη πορεία στο θέατρο, την τηλεόραση και τις τέχνες γενικότερα. Υπήρξε βασικό στέλεχος του Λαϊκού Θεάτρου του Μάνου Κατράκη, ενώ τη δεκαετία του 1980 και του 1990 συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο, συμμετέχοντας σε πλήθος αξιόλογων παραγωγών.

Αργότερα, ο Λαμπρόπουλος συνέχισε την καριέρα του στην Κύπρο, όπου συνεργάστηκε με τα θέατρα “ΕΝΑ” στη Λευκωσία και “Πράξις” στη Λεμεσό.

Ρόλοι που ξεχώρισαν

Η καλλιτεχνική του παρουσία χαρακτηρίστηκε από την ερμηνεία σημαντικών ρόλων σε θέατρο και τηλεόραση. Στη μικρή οθόνη πρωταγωνίστησε στις σειρές:

“Γυφτοπούλα” του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

“Θρήνος της Καντάς” του Δημήτρη Ρώμα

Στο θέατρο, οι ρόλοι του ξεχώρισαν για την πολυπλοκότητα και το βάθος τους.

Ανάμεσά τους:

Ξέρξης στους Πέρσες

Αλκιβιάδης στο Συμπόσιο

Τειρεσίας και Αγγελιοφόρος στις Βάκχες

Σωκράτης στις Νεφέλες

Ο βασιλιάς στη Ζωή είναι Όνειρο του Καλντερόν

Ο Φάουστ στον Φάουστ του Γκαίτε

Ένας από τους πιο ιδιαίτερους ρόλους του ήταν ο θεατρικός μονόλογος στο έργο Γκάντι: Η Δύναμη της Ψυχής (2019-2020), όπου η ερμηνεία του κέρδισε το κοινό με την αμεσότητα και τη συναισθηματική του δύναμη.

Ένας ευγενής άνθρωπος

Πέρα από την καλλιτεχνική του διαδρομή, ο Γιάννης Λαμπρόπουλος υπήρξε ένας ευγενικός και αγαπητός άνθρωπος, τον οποίο χαρακτήριζε μια έμφυτη καλοσύνη. Η μητέρα του, η Αγγελική Λαμπροπούλου, γνωστή και ως “Κυρά-Κική”, ήταν μια γυναίκα που ενέπνευσε τον ίδιο και πολλούς γύρω της με τη διορατικότητα και το θάρρος της. Κατά την Κατοχή, βοήθησε πολλούς συμπολίτες της, διακινδυνεύοντας τη ζωή της. Μάλιστα, υπήρξε πηγή έμπνευσης για τον επίσης Ηλείο, θεατρικό συγγραφέα, Παύλο Μάτεσι στο μυθιστόρημά του Η Μητέρα του Σκύλου.

Ο Γιάννης Λαμπρόπουλος αφήνει πίσω του μια σημαντική παρακαταθήκη, καθώς και αναμνήσεις που θα συνοδεύουν όλους όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν. Με την αυθεντικότητα και το ταλέντο του, αποτέλεσε πρότυπο δημιουργίας και προσφοράς.

Η απώλειά του είναι μεγάλη, αλλά η μνήμη του θα ζει μέσα από το έργο και τη γενναιοδωρία του.

 

Tags
Back to top button