Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Telegraph: Στοιχεία που αποδεικνύουν την υποκρισία των Ευρωπαίων αλλά και του ΔΝΤ απέναντι στην Ελλάδα (εικόνες)

Αδιάσειστα στοιχεία που αποδεικνύουν την υποκρισία των Ευρωπαίων αλλά και του ΔΝΤ απέναντι στην Ελλάδα φέρνει στο φως η Telegraph. 

Αφού πρώτα σημειώνει ότι η Ελλάδα πνίγεται στο χρέος   την ίδια στιγμή  που το ΔΝΤ δηλώνει ότι το χρέος είναι σε «εκρηκτικό» μονοπάτι εξηγεί για ποιους λόγους η Ελλάδα δεν  είναι μόνη της.

Η Telegraph θυμίζει όμως ότι παρότι πολλοί ανησυχούν για το επίπεδο του ελληνικού χρέους, υπάρχουν αρκετές ακόμη χώρες στην ΕΕ με υψηλό χρέος στηριζόμενη όχι σε εικασίες αλλά στα στοιχεία της Eurostat.

Συνολικά, υπάρχουν πέντε χώρες με χρέος μεγαλύτερο από το ΑΕΠ τους, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, ενώ 21 ακόμη έχουν χρέη που ξεπερνούν το 60% του ΑΕΠ, όριο που έθετε η Συνθήκη του Μάαστριχτ που πρόσφατα έκλεισε τα 25 χρόνια ύπαρξης.

«Όπως αναμενόταν, το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι το υψηλότερο στην ΕΕ, στο 177% του ΑΕΠ της χώρας. Η Ιταλία και η Πορτογαλία είναι οι επόμενες πιο χρεωμένες χώρες, με χρέος που φτάνει στο 132% και το 129% του ΑΕΠ αντίστοιχα. Μικρότερο χρέος, σε αντιστοιχία με το ΑΕΠ, είχαν το 2015 η Εσθονία, το Λουξεμβούργο και η Βουλγαρία, κάτω του 30% του ΑΕΠ τους», αναφέρει ακόμη το δημοσίευμα.

Το επίπεδο του χρέους σε όλη την ευρωζώνη ήταν στο 90,4% το 2015, υποχωρώντας από το 92% του 2014. Αυτό ήταν το υψηλότερο επίπεδο στο οποίο έφτασε από τη «γέννηση» του ευρώ.

Ακόμη αναφέρει ότι εννιά ευρωπαϊκές χώρες κατάφεραν να μειώσουν το χρέος σε σχέση με το ΑΕΠ από το 2012. Τέλος σημειώνει ότι υπάρχουν πέντε κράτη μέλη με χρέη πάνω από ένα τρισ. ευρώ: Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία και Ισπανία.

Tags
Back to top button