Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Tεχνολόγοι τροφίμων έφτιαξαν υγιεινό και λαχταριστό μπιφτέκι από μούχλα!

Μία απίστευτη καινοτομία κατάφεραν τεχνολόγοι τροφίμων, οι οποίοι κατάφεραν με την καλλιέργεια μούχλας να αναπτύξουν υγιεινές τροφές, ακόμα και ένα μπέργκερ που έχει υφή και γεύση κρέατος. Σε αυτή τη νέα τεχνολογία βλέπουν μία περιβαλλοντικά βιώσιμη και αποτελεσματική βιομηχανία τροφίμων.

 

Αυτές οι τροφές έχουν ως δομικό στοιχεία μύκητες, γενετικά τροποποιημένους για να αναπτύσσονται με συγκεκριμένο τρόπο, ώστε να επεξεργάζονται σε δεύτερο χρόνο σε διάφορα προϊόντα. Αυτή την εξέλιξη κατέγραψαν σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature Communications, όπως γράφει η New York Post.

«Φωτιά του Δράκου»: Σκηνές επιστημονικής φαντασίας στη Βρετανία - Χρησιμοποίησε επιτυχώς για πρώτη φορά λέιζερ εναντίον σκάφους (βίντεο)

Όπως αναφέρει, για να καταλήξουν από μία εργαστηριακή καλλιέργεια μυκήτων του είδους Aspergillus oryzae σε ένα ζουμερό μπιφτέκι, έπρεπε να επέμβουν στον γενετικό κώδικα της μούχλας μέσω της τεχνολογίας γονιδιακής επεξεργασίας CRISPR-Cas9.

 

Η τεχνολογία πίσω από τα ψεύτικα μπιφτέκια

Ο συγγραφέας της μελέτης και μεταδιδακτορικός ερευνητής Vau Hill-Maini, ένας πρώην σεφ που σπούδασε βιομηχανικός, συνεργάστηκε με επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Berkeley, το Novo Nordisk Foundation Center for Biosustainability και το Joint BioEnergy Institute για τη μελέτη.

Μέσω της γονιδιακής τεχνολογίας, κατάφεραν να δημιουργήσουν μύκητες του είδους που παρήγαγαν μεγαλύτερες ποσότητες της αντιοξειδωτικής ουσίας εργοθειονεΐνης καθώς και της αιμίνιης, η οποία ευθύνεται για το χαρακτηριστικό χρώμα και τη γεύση στο πραγματικό κρέας.

Έτσι, οι κατά κανόνα λευκοί μύκητες αναπτύχθηκαν με κόκκινο χρώμα και, μετά την αφυδάτωση και το άλεσμά τους, η σκόνη τους θα μπορούσε εύκολα να διαμορφωθεί σε ένα είδος κιμά που μοιάζει ζωικός και να τηγανιστεί ως ένα ζουμερό μπιφτέκι, όπως σημείωσαν οι ερευνητές.

«Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να δούμε τι δημιουργεί ο μύκητας, για να "ξεκλειδώσουμε" τις δυνατότητές του και να τον ενισχύσουμε. Και νομίζω ότι αυτή είναι μια σημαντική ένδειξη ότι δεν χρειάζεται να εισάγουμε γονίδια από ​​διαφορετικά είδη», πρόσθεσε ο Hill-Maini, επικεφαλής της έρευνας.

Tags
Back to top button