Σε πρωτοσέλιδο θέμα αναδεικνύει η τουρκική εφημερίδα Al Aksam την... καταγωγή παραδοσιακών φαγητών, ευρύτατα διαδεμένων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία.
Τα νησιά μας στο στόχαστρο της 4ης τουρκικής στρατιάς με το "μοντέλο Πούτιν"
Κεντρικό θέμα της εφημερίδας, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, είναι εάν το κοκορέτσι και το ιμάμ μπαϊλντί είναι τουρκικά ή ελληνικά πιάτα.
Φιλοξενεί μάλιστα και αναλυτές που επιχειρηματολογούν υπέρ της τουρκικής προέλευσης των δύο πιάτων λέγοντας: «Οι Έλληνες διεκδικούν την κουζίνα μας».
Τονίζουν ότι οι ισχυρισμοί των Ελλήνων πως τα δύο φαγητά είναι ελληνικά δεν ευσταθούν και αναλύουν ότι είναι δημιουργίες της τουρκικής κουζίνας.