Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Τα είδη καυσίμου που καίνε οι διαστημικοί πύραυλοι (βίντεο)

Όταν ένας πύραυλος εκτοξεύεται περνάει από διαφορετικά στάδια αποκόλλησης για να φτάσει στο στόχο του.

Γι’ αυτό το λόγο 2 ή 3 είδη καυσίμου χρησιμοποιούνται, ανάλογα με τον τύπο του κάθε πυραύλου.

Ο YouTuber Hazegrayart έφτιαξε ένα εντυπωσιακό βιντεάκι που παρουσιάζει τους πυραύλους Saturn V, του διαστημικού λεωφορείου, τον Falcon Heavy, και τον Space Launch System (SLS) να εκτοξεύονται από το διαστημικό κέντρο Kennedy Space Center.

Οι πύραυλοι παρουσιάζονται διαφανείς ώστε να είναι ορατοί οι διαφορετικοί τύπου καυσίμων που χρησιμοποιούν.

Το κόκκινο χρώμα αντιπροσωπεύει την κηροζίνη RP-1, το κίτρινο το υγρό υδρογόνο LH2, ενώ το μπλε είναι υγρό οξυγόνο LOX.

Δείτε το βίντεο:

Tags
Back to top button