Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Travel

Στο Αεροδρόμιο της Αθήνας ο Pepper θα στα εξηγήσει όλα στα… Κινέζικα (βίντεο)

Το Αεροδρόμιο της Αθήνας πρωτοπορεί για μια ακόμη φορά. Είναι ένα από τα πρώτα «China-ready» αεροδρόμια της Ευρώπης και εξυπηρετεί τους Κινέζους μιλώντας στη γλώσσα τους.

Ακούει στα κινέζικα την ερώτηση -για ότι ζητήσουν για την Ελλάδα- και τους απαντάει με άπταιστα κινέζικα. Έτσι οι Κινέζοι αποθηκεύουν την απάντηση και δεν παιδεύονται με ερωτήσεις στα αγγλικά. Είναι η πρώτη θετική αίσθηση που έχουν πατώντας το πόδι τους στην Ελλάδα.

(Ο Γιώργος Δημητριάδης, Διευθυντής Επιχειρηματικής Μονάδας Συστημάτων Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών ΔΑΑ, η Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ ΔΑΑ, και ο Γιώργος Παπαχρήστου, CEO της Toorbee)

Είναι η μια πρωτοποριακή εφαρμογή στη χώρα μας  αποκλειστικά για τους Κινέζους ταξιδιώτες. Που είναι οι μόνοι που επισκέπτονται την Ελλάδα  12 μήνες το χρόνο. Γιατί οι Κινέζοι δεν έρχονται στην  Ελλάδα μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Έρχονται όλο το χρόνο είτε για δουλειές είτε για διακοπές.

(Ο Γιώργος Δημητριάδης, Διευθυντής Επιχειρηματικής Μονάδας Συστημάτων Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών ΔΑΑ)

Αλλά ας δούμε τι ακριβώς κάνει ο Pepper στο Αεροδρόμιο της Αθήνας. Οι Κινέζοι χρησιμοποιούν το weChat ως πηγή πληροφόρησης και επικοινωνίας. Ο Pepper, είναι μια ιδέα δύο Ελλήνων αδελφών, νεαρών σε ηλικία, που σκέφτηκαν έναν πρωτοποριακό τρόπο για να εξυπηρετούν με πληροφορίες τα εκατομμύρια κινέζων που έρχονται στη χώρα μας.

(Από την παρουσίαση της νέας πρωτοποριακής εφαρμογής του αεροδρομίου στο Κέντρο Τύπου. Η  Ιωάννα Παπαδοπούλου «μίλησε» κινέζικα με τον Pepper)

(Ο Ding Yonghua, Counsellor, Embassy of the People’s Republic of China, η Ιωάννα Παπαδοπούλου,Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του ΔΑΑ, και ο Fan He Yun, Air China General Manager, Athens Office)

Ο  Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών συνεργάστηκε με την Toorbee, την εταιρία του Γιώργου Παπαχρήστου (CEO της Toorbee) και του αδελφού του για να προσφέρει στους Κινέζους επισκέπτες , ότι πληροφορία για τη χώρα μας χρειάζονται. Η Toorbee υλοποίησε την πρωτοποριακή εφαρμογή  μαζί για το κινεζικό «WeChat»!

Με την εφαρμογή «AIΑ – Toorbee WeChat Miniapp», το αεροδρόμιο της Αθήνας προσφέρει στους Κινέζους επισκέπτες το πιο κατάλληλο, φιλικό και εύχρηστο περιβάλλον στη γλώσσα τους και γίνεται ένα από τα πρώτα «China – ready» αεροδρόμια της Ευρώπης. Απλώς με το σκανάρισμα ενός QR code που βρίσκεται σε εμφανή σημεία στους χώρους του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, οι Κινέζοι ταξιδιώτες μπορούν πλέον να αντλούν πληροφορίες για το σύνολο των υπηρεσιών του αεροδρομίου, αλλά και για ό,τι συμβαίνει στην πόλη της Αθήνας.

Με περισσότερους από 1.000.000.000 ενεργούς χρήστες το μήνα, το WeChat είναι το κύριο εργαλείο για σχεδόν όλους τους χρήστες τηλεφώνων στην Κίνα, ενώ το WeChat Miniapp όπου διατίθεται η εφαρμογή του ΔΑΑ, έχει περισσότερους από 400.000.000 μηνιαίους ενεργούς χρήστες.

Με τη συγκεκριμένη εφαρμογή, το αεροδρόμιο κάνει ακόμα ένα σημαντικό βήμα προς την κινεζική αγορά, η οποία, παρά την εξαιρετική δυναμική και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της, δεν έχει αξιοποιηθεί ακόμα επαρκώς στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Δημητριάδη, Διευθυντή Επιχειρηματικής Μονάδας Συστημάτων Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών: «Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών με καινοτόμες ιδέες  στο πλαίσιο της διαρκούς βελτίωσης των υπηρεσιών του προς το ταξιδιωτικό κοινό, συνεργάσθηκε με μια πρωτοπόρο ελληνική startup, την Toorbee, για να δημιουργήσει την πρώτη εφαρμογή στην Ελλάδα που απευθύνεται αποκλειστικά στους Κινέζους ταξιδιώτες. Έτσι ευελπιστούμε ότι θα διευκολύνουμε την παραμονή τους εδώ και θα τους προσφέρουμε τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν υπηρεσίες και ευκαιρίες στα καταστήματα του αεροδρομίου αλλά και στην πόλη της Αθήνας.»

O Γιώργος Παπαχρήστου, CEO της Toorbee, δήλωσε επίσης: «Η ομάδα της Toorbee είναι ενθουσιασμένη με την έναρξη της στρατηγικής συνεργασίας με τον ΔΑΑ, μέσω του launch του AIA-Toorbee Wechat Mini App. Η συνεργασία αυτή δείχνει την καινοτομία και το όραμα της διοίκησης του ΔΑΑ να γίνει ένα από τα πρώτα China-ready αεροδρόμια της Ευρώπης και παράλληλα αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις τεχνολογικές λύσεις και στο επιχειρηματικό μοντέλο της Toorbee. Στόχος μας είναι η επέκταση της συνεργασίας μας με τον ΔΑΑ και σε άλλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια.»

Ο General Manager της Air China / Athens Office, Fan He Yun, είπε σχετικά: «Ολοκληρωμένες πληροφορίες στα κινεζικά, για το αεροδρόμιο, αλλά και για τις μεταφορές, τις υπηρεσίες και τις αγορές στην Αθήνα, είναι το νέο, πολύ σημαντικό βήμα που κάνει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των Κινέζων ταξιδιωτών.

Χάρη στην ανάπτυξη της εφαρμογής  WeChat Miniapp από το αεροδρόμιο της Αθήνας, με την υποστήριξη της Toorbee, οι πληροφορίες για τον Κινέζο επισκέπτη είναι πλέον εύκολα διαθέσιμες μέσω του WeChat, του κύριου εργαλείου εφαρμογής για σχεδόν όλους τους χρήστες τηλεφώνων στην Κίνα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για όλες τις προσπάθειες που καταβάλλει για την καλύτερη εξυπηρέτηση των Κινέζων ταξιδιωτών –όχι μόνο στο χώρο του αλλά και στην πόλη- και, φυσικά, και την Toorbee, για τη συμβολή της σε αυτή τη σημαντική υπηρεσία.»

 

 

 

Tags
Back to top button