Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Lifestyle

Σπάνιες άσπρες φράουλες με τεράστιο μέγεθος αξίζουν μια... περιουσία! (φωτο)

Οι άσπρες φράουλες αποτελούν βασικό στοιχείο της ιαπωνικής αγοράς φρούτων για χρόνια.

Η ασιατική χώρα έχει στην πραγματικότητα αρκετές ποικιλίες λευκών φραουλών, μεταξύ των οποίων και την Shiroi Houseki, που είναι από τις πιο σπάνιες και ακριβές.

Οι φράουλες, που ονομάζονται White Jewel (σ.σ. «Λευκό κόσμημα») δημιουργήθηκαν πριν από τέσσερα χρόνια από τον Yasuhito Teshima στο αγρόκτημά του στο νομό Saga της Ιαπωνίας, που παραμένει το μοναδικό στον κόσμο που παράγει αυτόν το μοναδικό καρπό. Ο ίδιος λέει ότι πέρασε χρόνια διασταυρώνοντας διάφορα είδη φράουλας και τελειοποιώντας την καλλιεργητική της τεχνική προκειμένου να πετύχει μια μεγάλη φράουλα που ήταν λευκή τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της. Η γεύση της θυμίζει ανανά και είναι γλυκιά σαν καραμέλα.

Ένα από τα μυστικά για την ανάπτυξη φράουλας αυτής είναι η μειωμένη έκθεση στο φως του ήλιου, η οποία μειώνει το επίπεδο της ανθοκυανίνης, της φυσικής χημικής ουσίας που δίνει το χρώμα στα φρούτα και τα λαχανικά. Αλλά ο Yasuhito Teshima λέει ότι ακόμα και μετά από χρόνια δοκιμών και σφαλμάτων, η τεχνική του δεν έχει τελειοποιηθεί εντελώς.

Μόνο το 10% των φραουλών του είναι λευκές, με τις περισσότερες που παράγονται να έχουν κόκκινα μπαλώματα ή ένα ροζ χρώμα. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, ένα καινοτόμο φρούτο που είναι εξαιρετικά σπάνιο και εξαιρετικά δύσκολο να παραχθεί έχει και μια πολύ υψηλή τιμή. Πωλούνται ξεχωριστά για $10 η μία.

Tags
Back to top button