Το νέο χτύπημα στο Λονδίνο με τον έναν νεκρό και τους δέκα τραυματίες πιθανόν να αποτελεί πράξη αντιποίνων για τα τρομοκρατικά χτυπήματα που έχουν συμβεί στη χώρα από τζιχαντιστές ή απλά να επιχειρείται να παρουσιαστεί ως τέτοιο και να είναι μία προβοκάτσια προκειμένου να επιτεθεί και πάλι ο ISIS ή ακόμη και να υπονομευθεί η Τερέζα Μέι, αφού άμεσα ξεκινούν οι διαδικασίες για το Brexit.
Τις τελευταίες ημέρες θα έλεγε κανείς πώς υπάρχει μία «δημοπρασία» για το αν το Brexit θα πρέπει να είναι σκληρό ή όχι, ακόμη και αν θα πρέπει τελικά να γίνει. Όπως πάντα οι Γερμανοί είναι σταθεροί στις απόψεις τους ζητώντας από τη Βρετανία να πληρώσει την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση που αποφάσισε, ενώ γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια να υπάρξει μεταστροφή του κλίματος εντός της χώρας.
Σημειώνεται πώς εκεί που η Τερέζα Μέι θα έκανε «περίπατο» στις εκλογές και θα κέρδισε άνετα την νίκη (ήταν αυτή άλλωστε που τις προκάλεσε κάνοντας το ίδιο λάθος που έκανε και ο Ντέιβιντ Κάμερον) προέκυψαν τα τρομοκρατικά χτυπήματα στη χώρα και την έφεραν πολύ κοντά με τον αντίπαλο της. Για να πάρει την εξουσία μάλιστα χρειάσθηκε να συμμαχήσει με το κόμμα των ΒορειοΙρλανδών. Υπέστη δηλαδή μία μεγάλη προσωπική ήττα.
Όλοι μίλησαν για αμφισβήτηση του Brexit και ότι η Τερέζα Μέι έχασε το στοίχημα να βγάλει τη Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τουλάχιστον με τους όρους που έθετε. Τώρα οι διαδικασίες έχουν έρθει ακόμη πιο κοντά και τα τρομοκρατικά χτυπήματα σκάνε το ένα πίσω από το άλλο.
Η φωτιά στον πύργο Γκρένφελ ή αλλιώς στον «Πύργο της Κολάσεως» με τους 58 νεκρούς έως τώρα, επισήμως, λέγεται πώς δεν ήταν τρομοκρατικό χτύπημα αλλά ξεκίνησε η φονική πυρκαγιά από το σκάσιμο ενός ψυγείου στον δεύτερο όροφο. Σενάριο όμως που δεν πείθει, ιδίως με το κλίμα τρομοκρατίας που υπάρχει στη χώρα.
Για τους χειρισμούς της στην υπόθεση επικρίθηκε σφόδρα η Τερέζα Μέι και πάλι πολλοί ήταν αυτή που συνέδεσαν το θέμα με το Brexit θέλοντας προφανώς να τονίσουν πώς η πρωθυπουργός της Βρετανίας δεν είναι ικανή να διαχειριστεί μία κατάσταση τόσο σοβαρή για την χώρα της όσο είναι η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Και πριν κοπάσει ο θόρυβος από τον πύργο Γκρένφελ, στις στάχτες του οποίου ακόμη αναζητούνται αγνοούμενοι άνθρωποι έρχεται το νέο τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο λίγο μετά τα μεσάνυχτα με έναν άνδρα να οδηγεί το βαν του πάνω στο πλήθος που αυτή τη φορά ήταν μουσουλμάνοι και έβγαιναν από τζαμί. Αποτέλεσμα: Ένας νεκρός και δέκα τραυματίες. Αυτό ήταν όμως το επιδιωκόμενο;
Προκαλεί πραγματικά σκέψεις αν η πράξη αυτή αντεκδίκησης είναι όντος έτσι για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που έχουν εκδηλωθεί στο Λονδίνο τους τελευταίους μήνες ή απλά δίνει το σύνθημα για να χυθεί και άλλο αίμα σε μία πόλη που μαζί με το Παρίσι έχουν συγκεντρώσει σχεδόν όλο το μένος των τζιχαντιστών.
Ο τρομοκράτης φέρεται να φώναζε απευθυνόμενος στους μουσουλμάνους πώς «θα σας σκοτώσω όλους» και βγήκε αμέσως το Μουσουλμανικό Συμβούλιο της Βρετανίας να μιλήσει για περιστατικό ως ένδειξη «ισλαμοφοβίας» και ζήτησε από τις αρχές να αυξήσουν τα μέτρα ασφαλείας έξω από τα τεμένη σε όλη τη Βρετανία. Σε μία χώρα λοιπόν που πλήττεται από την τρομοκρατία πως θα μπορούσαν να αισθανθούν οι πολίτες τους.
Από την άλλη πλευρά το Μουσουλμανικό Κέντρο Πρόνοιας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κάνει έκκληση για ηρεμία: «Έχουμε εργαστεί σκληρά τις τελευταίες δεκαετίες προκειμένου να οικοδομήσουμε μία ειρηνική κοινότητα ανοχής, εδώ στην περιοχή του Φίνσμπουρι Παρκ. Καταδικάζουμε συνολικά την οποιαδήποτε πράξη μίσους, που προσπαθεί να διαχωρίσει την υπέροχη κοινότητά μας,», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Προκύπτει λοιπόν πώς ίσως κάποιοι θέλουν να διαχωρίσουν, να διασπάσουν και να ελέγξουν το πλήθος, την κοινωνία. Μπορεί πίσω απ’ αυτόν τον στόχο να βρίσκονται οι συνήθεις ύποπτοι της Νέας Τάξης Πραγμάτων που κανείς δεν θέλουν να ξεφεύγει από την κατεύθυνση που αυτή ορίζουν, της παγκοσμιοποίησης. Η Βρετανία το επιχειρεί αυτό με το Brexit και δεν αρέσει καθ’ όλου.