Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Σοκολάτα που δε λιώνει ούτε σε ζέστη 36 βαθμών Κελσίου!

Διεθνές δίπλωμα ευρεσιτεχνίας έλαβε η πολυεθνική βιομηχανία σοκολάτας Mars για μία νέα, πιο ανθεκτική στη ζέστη σοκολάτα, η οποία σύμφωνα με την εταιρεία διατηρεί τη γεύση, την υφή και το σχήμα της ακόμα και σε υψηλότερες θερμοκρασίες από αυτές στις οποίες η απλή σοκολάτα λιώνει. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Mars ανέφερε στη σχετική της αίτηση ότι η σοκολάτα λιώνει γύρω στους 37 βαθμούς Κελσίου, χάρη στο βούτυρο κακάο, και παρότι αυτό είναι κάτι που αρέσει στους καταναλωτές, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στη μεταφορά και την αποθήκευση προϊόντων σοκολάτας, ειδικά σε χώρες με υψηλές θερμοκρασίες. Σύμφωνα με την πατέντα, η οποία απονεμήθηκε στη Mars τον περασμένο Φεβρουάριο, η ανθεκτική στη ζέστη σοκολάτα επιτυγχάνεται με τη χρήση μίας πολυόλης, όπως η γλυκερίνη, με υψηλό σημείο βρασμού, ενώ περιλαμβάνει επίσης ένα σάκχαρο (π.χ. δεξτρόζη, γλυκόζη ή φρουκτόζη). 

Ρόλο στην ανθεκτικότητα της σοκολάτας διαδραματίζει και η καινοτόμα συσκευασία της, που θα αποτελείται από τρία επίπεδα που θα προστατεύουν περαιτέρω τη σύνθεσή της. 

Στην αίτηση της Mars δεν περιέχονται περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς θα μπορούσε να αξιοποιηθεί η πατέντα αυτή στο μέλλον.

Tags
Back to top button