Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Συναγερμός στην Κύπρο: Έξαρση κρουσμάτων σαλμονέλας-Το Υπ. Υγείας ανακαλεί προϊόντα

Για τα περιστατικά αυτά μίλησε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση η Μικροβιολόγος και διδακτορική ερευνήτρια Κωνσταντίνα Νεοφύτου.

Η σαλμονέλα μεταφέρεται στον άνθρωπο μέσω ωμών ή ατελώς ψημένων κρεατοπαρασκευασμάτων, ιδιαίτερα πουλερικών και αυγών, κόκκινου κρέατος και νωπού απαστερίωτου γάλακτος και σε λιπαρά προϊόντα. Συναντάται επίσης σε σκόνες και σε φρούτα και λαχανικά.

Αναπτύσσεται ιδανικά στους 35-37 βαθμούς Κελσίου, επομένως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έχουμε έξαρση. Η επιμόλυνση μπορεί να γίνει σε διάφορα στάδια, από το να προϋπάρχει από το ζώο λόγω παρασίτων, μέχρι και από μόλυνση μετέπειτα.

Βέλγιο: Σαλμονέλα στο βασικό εργοστάσιο της σοκολάτας Barry Callebaut

Καθοριστικός παράγοντας για να αποφύγουμε την επιμόλυνση είναι η σωστή διαδικασία φύλαξης τροφίμων και να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τα μέτρα υγιεινής. Να πλένουμε τα χέρια και τους πάγκους, να χρησιμοποιούμε διαφορετικά σανιδάκια, να μην φυλάσσουμε μαζί ωμά και μαγειρεμένα φαγητά. Επίσης, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού πρέπει να ρυθμιστεί ανάλογα το ψυγείο.

Δείτε βίντεο του AlphaNews Live:

Όπως εξήγησε η κ. Νεοφύτου, τα προϊόντα που είναι μολυσμένα με σαλμονέλα δεν μπορούν να εντοπιστούν με το μάτι. Ο χρόνος επώασης της σαλμονέας είναι μισή μέρα μέχρι 72 ώρες, επομένως είναι δύσκολο να εντοπιστεί από ποια τροφή προκλήθηκε.

Τα συμπτώματα της σαλμονέλας εμφανίζονται ως μια μορφή οξείας γαστρεντερίτιδας, με μυαλγία, πονοκέφαλο, ναυτία, εμετό και κοιλιακό άλγος.

 

Tags
Back to top button