Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σερβικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα απέκτησε ρουκέτες G2000 για τα ΠΕΠ RM-70 - Πλήγματα σε βάθος και "άρνηση περιοχής" από το πυροβολικό

Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής που αναμεταδίδονται από το , ο Ελληνικός Στρατός αγόρασε ρουκέτες G2000 για το πυροβολικό και συγκεκριμένα για τους ΠΕΠ RM-70.

Πρόκειται για πολύ σημαντική αναβάθμιση του ΕΣ η οποία ήταν μέσα στα σχέδια του ΓΕΣ για την θωράκιση του Aνατολικού Αιγαίου.

Πλέον μία Μοίρα ΠΕΠ RM-70 θα μπορεί, αν εγκατασταθεί κοντά στις μικρασιατικές ακτές, να λειτουργεί ως επιθετικό όπλο κτυπώντας εντός Τουρκίας. Το ελληνικό πυροβολικό αναβαθμίζεται αποκτώντας ικανότητα πληγμάτων σε βάθος.

Τί αναφέρουν σερβικά ΜΜΕ

“Αυτό το έτος διεξάγεται η μεγαλύτερη έκθεση στρατιωτικού οπλισμού στην ΝΑ Ευρώπη. Πρόκειται για την έκθεση DEFEA 2021. Την Σερβία εκπροσώπησαν αρκετές εταιρείες ανάπτυξης και παραγωγής όπλων και αεροσκαφών”

Η EDePro, όπως αναφέρει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων κατάφερε να πουλήσει τις ρουκέτες G2000 στον Ελληνικό Στρατό.

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσουμε ότι ο Ελληνικός Στρατός είναι ένας νέος χρήστης των ρουκετών G2000 μετά την επιτυχή δοκιμή τους στο πεδίο βολών NAMFI στην Κρήτη τον περασμένο Μάιο.

Είμαστε χαρούμενοι που η Ελλάδα, μια χώρα με τον μεγαλύτερο αμυντικό προϋπολογισμό της Ευρώπης, αποφάσισε να εμπιστευθεί σερβική εταιρεία” ανέφερε ο Lazar Igrutinovic, διευθυντής μάρκετινγκ και πωλήσεων της εταιρείας EDePro.

Οι ρουκέτες G2000 και G2000 / 52 έκαναν το ντεμπούτο τους για πρώτη φορά στην έκθεση IDEX στο Abu Dhabi το 2017.

Οι ρουκέτες αυτές μπορούν να συγκριθούν μόνο με το ρωσικό σύστημα “BM-21” ή το σλοβακικό “RM-70”.

Θανάσιμος συνδυασμός: ΠΕΠ RM-70 με ρουκέτες G2000 

Οι ρουκέτες G2000 έχουν βεληνεκές 40 χιλιομέτρων και θα εξοπλίσουν τον ΠΕΠ RM-70, που μέχρι τώρα χρησιμοποιούσε παλαιές ρουκέτες εμβέλειας 20 χιλιομέτρων.

Η ρουκέτα G2000 επιτυγχάνει μέγιστο βεληνεκές 40,1 χιλιομέτρων. Το μήκος της είναι 2,87 μέτρα και το βάρος της 69,1 κιλά. Ενσωματώνει πολεμική κεφαλή υψηλής εκρηκτικότητας βάρους 19 κιλών.

Η μέγιστη ταχύτητα που επιτυγχάνει είναι 1.100 μέτρα το δευτερόλεπτο. Η πιθανότητα Κυκλικού Σφάλματος (CEP) στο μέγιστο βεληνεκές είναι μόλις 0,96%.

Από την πλευρά τους, τα ΠΕΠ RM-70 διαδραματίζουν καταλυτικό ρόλο στην άμυνα νήσων αφού με βολές ρουκετών των 122 χιλιοστών δύναται να χτυπήσουν την εχθρική αποβατική ενέργεια κατά τη φάση της κίνησης προς την ακτή ή της προσγειάλωσης με διαδοχικούς αντιαβακικούς φραγμούς.

Τα συστήματα, τα οποία υπηρετούν στον Ελληνικό Στρατό (ΕΣ) εδώ και 24 χρόνια, έχουν αφήσει άριστες εντυπώσεις. Πρόκειται για όπλα «άρνησης περιοχής»:

Η συγκεντρωτική βολή ενός RM-70 (40 ρουκέτες) καλύπτει μια επιφάνεια εμβαδού 30.000 τετραγωνικών μέτρων!

Το RM-70 είναι ένα πολύτιμο οπλικό σύστημα πραγματικής αποτροπής, το οποίο αναμένεται να παραμείνει σε υπηρεσία για πολλά ακόμα χρόνια, κυρίως λόγω της οικονομικής δυσκολίας της χώρας να αγοράσει νέα οπλικά συστήματα. Συνεπώς η αναβάθμιση ήταν επιβεβλημένη.

Δείτε βίντεο

 

Tags
Back to top button