Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ρωσία: Θεωρεί γελοίες και ανυπόστατες τις κατηγορίες για κυβερνοεπιθέσεις από μέρους της

«Είναι γελοίο να αντιδράσουμε σε κουτσομπολιά που δεν στηρίζονται σε καμία απόδειξη. Αυτού του τύπου οι κατηγορίες υποτιμούν εκείνους που τις εκτοξεύουν», υπογράμμισε ο Αντρέι Κρούτσκικ, ο σύμβουλος του Βλαντίμιρ Πούτιν για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

«Δυστυχώς, (οι Αμερικανοί) δεν επινοούν κάτι καινούριο και αυτός είναι ο λόγος που, ό,τι κι αν συμβεί, μιλάνε για χάκερ. Είναι πάντοτε το ίδιο σλόγκαν, δεν υπάρχει, όπως κάθε φορά, καμία απόδειξη και τα συμπεράσματα προκύπτουν πριν ακόμα διεξαχθεί η έρευνα», πρόσθεσε ο Κρούτσκικ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, που επικαλείται ως πηγή αμερικανούς ερευνητές, ρώσοι κυβερνοπειρατές πραγματοποίησαν την κυβερνοεπίθεση στα τέλη Μαΐου στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Κατάρ.

Σκοπός της Ρωσίας με την κυβερνοπειρατεία ήταν να προκαλέσει ρήγμα ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Ερευνητές του αμερικανικού FBI βοηθούν το Κατάρ να προσδιορίσει την πηγή αυτής της «πειρατείας».

Οι αρχές του Κατάρ είχαν δηλώσει ότι υπήρξαν θύματα «χάκερ» που δημοσίευσαν στην ιστοσελίδα του πρακτορείου ανακριβείς δηλώσεις που αποδίδονταν στον εμίρη σεΐχη Ταμίμ μπεν Χάμαντ Αλ-Θάνι.

Οι αμφιλεγόμενες αυτές δηλώσεις έρχονταν σε αντίθεση με την περιφερειακή συναίνεση για πολλά ευαίσθητα θέματα, κυρίως το Ιράν, που θεωρείται στρατηγικός εταίρος. Περιελάμβαναν επίσης αρνητικά σχόλια για τις σχέσεις της κυβέρνησης Τραμπ και του Κατάρ, που είναι ωστόσο στενός σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Σαουδική Αραβία και πέντε από τους συμμάχους της, μεταξύ των οποίων η Αίγυπτος, διέκοψαν προχθές τις διπλωματικές σχέσεις τους με το Κατάρ, το οποίο κατηγορούν ότι υποστηρίζει την «τρομοκρατία», προκαλώντας μείζονα διπλωματική κρίση στη Μέση Ανατολή.

Χθες Τρίτη ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προσέφερε σιωπηλή υποστήριξη στην απομόνωση του Κατάρ από τις χώρες της περιοχής, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το μικρό κράτος του Κόλπου χρηματοδοτεί εξτρεμιστικές οργανώσεις.

 

Tags
Back to top button