Ο ΣΥΡΙΖΑ ωρύεται για την «ακροδεξιά» και τους κινδύνους που αυτή συνιστά σε Ελλάδα και Ευρώπη αλλά παρόλα αυτά κατεβάζει 8 στελέχη της λαϊκής Δεξιάς με τα ψηφοδέλτιά του
Στην μεγάλη τους πλειοψηφία είναι «γαλάζια» στελέχη που διαφώνησαν με το μνημόνιο και έφυγαν η διαγράφηκαν από την Νέα Δημοκρατία. Δοκίμασαν την τύχη τους στους ΑΝΕΛ, και όταν είδαν ότι το εγχείρημα του Πάνου Καμμένου δεν θα είχε καμία τύχη στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, βρήκαν καταφύγιο στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.
Η παρουσία τους στα ψηφοδέλτια της ριζοσπαστικής αριστεράς έχει προκαλέσει αντιδράσεις από τον «βαθύ» ΣΥΡΙΖΑ και λόγω της φυσιογνωμίας των συγκεκριμένων υποψηφίων, πολλοί εκ των οποίων όπως η Ελενα Κουντουρά δεν έχουν κρύψει τις βαθύτατα συντηρητικές τους απόψεις, αλλά και λόγω του ανταγωνισμού που υπάρχει ανάμεσα στους εκ μεταγραφής υποψηφίους και τους παλαιούς και ακραιφνείς βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Αλλωστε η αναμενόμενη ήττα στις εκλογές σημαίνει ότι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα συρρικνωθεί στο μισό, και οι θέσεις στο Κοινοβούλιο είναι πλέον περιζήτητες.
Από τα πλέον προβεβλημένα πρόσωπα της δεξιάς συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ είναι η Κατερίνα Παπακώστα, που διεγράφη από την ΝΔ μετά τις επιθέσεις που εξαπέλυσε εναντίον του Αδωνι Γεωργιάδη. Η κ.Παπακώστα που έχει και το δικό της κόμμα, την Νέα Ελληνική Ορμή, με την οποία όπως ανακοινώθηκε μόλις πρόσφατα, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάζεται. Η κυρία Παπακώστα, μετέχει και στην κυβέρνηση ως υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και θα πολιτευθεί στον Νότιο Τομέα της Αθήνας. Μπορεί στο παρελθόν η Αυγή να είχε κηρύξει τον πόλεμο εναντίον της Κατερίνας Παπακώστα για τις τοποθετήσεις της στο μεταναστευτικό, μπορεί στα social media να κυκλοφορεί ακόμα το βίντεο όπου η κ. Παπακώστα χρησιμοποιεί τον όρο «κατσαρίδες» για τους μετανάστες, αλλά πλέον είναι υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η Ελενα Κουντουρά από την πλευρά της, είναι ήδη στις Βρυξέλλες και κάνει τα πρώτα βήματα ως μέλος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ως ευρωβουλευτής. Η παρουσία της στο ευρωψηφοδέλτιο προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, αφού προηγήθηκε και η αποκάλυψη για τις επισκέψεις της στον Μητροπολίτη Αμβρόσιο, οπαδό της Χρυσής Αυγής και ιεράρχη που θεωρείται κόκκινο πανί για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλωστε η κ. Κουντουρά, δεν έχει κρύψει ποτέ τις απόψεις της, ούτε τις βαθιά συντηρητικές της ρίζες. Γεγονός που δεν την εμπόδισε να βρει θέση στο ευρωψηφοδέλτιο της ριζοσπαστικής αριστεράς. Πάντως ο Πάνος Καμμένος δεν άφησε την μεταγραφή της ασχολίαστη. Μέχρι και τις απόψεις του εκλιπόντος πατέρα της θυμήθηκε, που ως αξιωματικός θεωρείται ότι είναι ο συνθέτης του ύμνου της Χούντας.
Ο Τέρενς Κουίκ ήταν από τα πρωτοπαλίκαρα του Πάνου Καμμένου, μετείχε σε δυναμικές πορείες εναντίον του 4ου Ράιχ -όπως έλεγαν τότε για τις μνημονικές ρυθμίσεις- και είχε κάνει και δηλώσεις, όπως και η κ. Κουντουρά, για το ιερό όνομα της Μακεδονίας που δεν θα το εκχωρήσουν ποτέ στα Σκόπια. Υστερα από μια περιπλάνηση ανά τον κόσμο με την ιδιότητα του υφυπουργού Εξωτερικών, ο κ. Κουίκ, ενημέρωσε οτι ήταν πάντα Καραμανλικός και υπέρ του συμβιβασμού με τα Σκόπια και αφού ορκίστηκε βουλευτής στην θέση του Θανάση Παπαχριστόπουλου που παραιτήθηκε, αποφάσισε να πολιτευθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα είναι υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα και ελπίζει να έχουν ξεχαστεί οι εποχές που ως εκπρόσωπος τύπου των ΑΝΕΛ χαρακτήριζε προσβλητικό ακόμα και να γίνεται συζήτηση για συνεργασία των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Υποψήφιος θα είναι επίσης ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος που ίσως δεν μπορεί να κατηγοριοποιηθεί ως λαϊκός δεξιός, αλλά απλά ως λαϊκιστής. Η κάθοδός του με τον ΣΥΡΙΖΑ, στην Αθήνα και αυτός, θα είναι το 4ο κόμμα που δοκιμάζει, αφού υπήρξε και υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ, και υποψήφιος μετά με την ΝΔ ,και μετά με τους ΑΝΕΛ- όπου κατάφερε να μπεί στο Κοινοβούλιο- και τώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Από κοντά και μια νέα μεταγραφή από τον χώρο της λαϊκής δεξιάς, ο πρώην εκδότης της εφημερίδας το Χωνί και πρώην σύμβουλος του Νίκου Παππά, πρώην πολιτευτής με τους Ανεξάρτητους Ελληνες Γιώργος Χριστοφορίδης. Ακριβώς λόγω της σχέσης του με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, ο Γιώργος Χριστοφορίδης χαίρει μεγάλης προβολής από την εφημερίδα Αυγή, ενώ είναι και εξαιρετικά δραστήριος στα social media.
Λιγότερο προβεβλημένος είναι ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης που αν και οργισμένος μακεδονομάχος, σιωπηρά μεταπήδησε από τις τάξεις των ΑΝΕΛ στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Πάνος Καμμένος τον διέγραψε το περασμένο φθινόπωρο αφού είχε πληροφορηθεί οτι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως και συνέβη. Ο Βασίλης Κόκκαλης θα είναι και πάλι υποψήφιος στην Λάρισα. Πρόσφατα σε προεκλογική του συγκέντρωση βρέθηκε για να τον στηρίξει και ο Λάκης Λαζόπουλος.
Από τους εθνικιστές της λαικής δεξιάς ξεχωρίζει ο Κώστας Ζουράρις που άφησε εποχή ως υφυπουργός Παιδείας όταν μας ενημέρωσε οτι δεν πειράζει να χάσουμε ορισμένα νησιά, αρκεί να μην χάσουμε την γλώσσα μας. Δεν διεγράφη ποτέ από την ΚΟ των ΑΝΕΛ, αφού δεν ψήφισε την Συμφωνία των Πρεσπών και χωρίς φωνές και τυμπανοκρουσίες πέρασε στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί θυμήθηκε άλλωστε και τις πολιτικές του καταβολές που είναι το ΚΚΕεσ του οποίου υπήρξε στέλεχος, την εποχή της μεταπολίτευσης.
Υποψήφια επίσης στον νομό Μαγνησίας, θα είναι και η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, που υπήρξε εκπρόσωπος τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Δεν είχε καταφέρει να εκλεγεί το 2015 και υπήρξε δύο φορές μέλος της κυβέρνησης Τσίπρα ως εξωκοινοβουλευτική, επιλογή του Πάνου Καμμένου. Παρά τις κατά καιρούς ακραίες δηλώσεις της, ειδικά στα εθνικά θέματα, βρήκε καταφύγιο στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από την ρήξη της με τον Πάνο Καμμένο.