Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Ραδιόφωνο που λειτουργεί με τον ιδρώτα του σώματος (φωτό)

Μηχανικοί στις ΗΠΑ έφτιαξαν ένα ραδιόφωνο που μπορεί να παίζει για δύο μέρες χρησιμοποιώντας τον ιδρώτα του σώματος αντι για μπαταρία. Εσύ το μόνο που πρεπει να κάνεις είναι να ιδρώνεις

Οι ερευνητές των Τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Νανομηχανικών του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο, με επικεφαλής τον Τζόζεφ Γουάνγκ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό ενεργειακής και περιβαλλοντικής επιστήμης «Energy & Environmental Science», σύμφωνα με το «New Scientist».
 

Πρόκειται για ένα είδος βιολογικής μπαταρίας με τη μορφή ενός εύκαμπτου επιθέματος (τσιρότου) μεγέθους λίγων εκατοστών, το οποίο προσκολλάται πάνω στο δέρμα. Το τσιρότο-μπαταρία -ή πιο σωστά η κυψέλη βιοκαυσίμων- περιέχει ένζυμα που αντικαθιστούν τα μέταλλα της συμβατικής μπαταρίας και αλληλεπιδρούν με τον ιδρώτα για να παράγουν ηλεκτρισμό.


Η τεχνολογία αυτή αναμένεται στο μέλλον να δώσει νέες δυνατότητες στις ηλεκτρονικές συσκευές που δεν είναι απλώς φορητές (mobile) αλλά φορετές (wearable). Μεταξύ άλλων, τέτοιες συσκευές και αισθητήρες θα παρακολουθούν το σώμα και την ανθρώπινη υγεία σε πραγματικό χρόνο. Ο ιδρώτας του χρήστη θα παράγει αρκετό ρεύμα για να στέλνονται τα δεδομένα των αισθητήρων στο κινητό τηλέφωνό του μέσω ασύρματης σύνδεσης Bluetooth. 

Tags
Back to top button