Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

"Θέλω τα Ναυπηγεία επί ΕΣΣΔ": Διαταγή άμεσης κατάληψης Νικολάεφ και Οδησσού έλαβε ο ρωσικός Στρατός - Ισοπεδώνεται το Χάρκοβο (βίντεο)

15 ρωσικά πολεμικά πλοία κατευθύνονται προς την Οδησσό με την διαταγή της ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας να είναι σαφής: Η Μόσχα πρέπει πάση θυσία να αποκτήσει τον έλεγχο της Οδησσού και της πόλης Νικολάεφ.

Ανοικτά της Οδησσού έχουν μετακινηθεί τρεις ρωσικές ναυτικές ομάδες. Η πρώτη αποτελείται από έξι πολεμικά πλοία, η δεύτερη από τέσσερα και η τρίτη από πέντε. Η μεγάλη πλειοψηφία τους είναι αποβατικά.

Κορυφαία προτεραιότητα η Νικολάεφ και η Οδησσός

Αυτή είναι αυτή τη στιγμή η κορυφαία στρατιωτική προτεραιότητα της Μόσχας και εκεί έχει ρίξει όλο το βάρος ο Στρατός μαζί με το Χάρκοβο και την Μαριούπολη.

Οι Ρώσοι χρειάζονται τα εδάφη αυτά για να δημιουργήσουν ένα νέο κρατίδιο την “Νέα Ρωσία”  διασφαλίζοντας πλήρως την Κριμαία μέσω ενός συνεχόμενου χερσαίου διαδρόμου. 

Επιπλέον η κατάκτηση των δύο αυτών πόλεων θα επιτρέψει στην Ρωσία να μετατραπεί η Μαύρη Θάλασσα σε ρωσική λίμνη και να αποκτήσει σύνορα με την Ρουμανία και την Μολδαβία.

Γι αυτό και ο ρωσικός Στρατός τις τελευταίες ημέρες προσπαθεί να δημιουργήσει -και το έχει καταφέρει- στις περιοχές αυτές πολύ καλή λογιστική υποστήριξη μέσω Χερσώνας-Μελιτόπολης και Μπερντιάνσκ.

Πλέον η λογιστική υποστήριξη γίνεται οδικώς, μέσω του σιδηροδρομικού δικτύου και  πρόσφατα, μέσω θαλάσσης.

Σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως ελέγχει ολοκληρωτικά την Χερσώνα και πλέον ανοίγονται δύο διάδρομοι για τις ρωσικές δυνάμεις:

Είτε τα ρωσικά στρατεύματα θα κινηθούν προς Krivoy Rog και Ζαπορίζιε είτε προς Νικολάεφ. Οι Ουκρανοί ενισχύουν τις θέσεις τους ανατολικά ενώ ο ρωσικός Στρατός μπορεί να κινηθεί πλέον και από δυτικά.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες πόλεις της Ουκρανίας, το Χάρκοβο δέχεται ανηλεείς βομβαρδισμούς.

Δείτε βίντεο

Η πόλη Νικολάεφ και τα ναυπηγεία της

Εντολή για άμεση κατάληψη της πόλης Νικολάεφ έχει δώσει η ρωσική στρατιωτική Διοίκηση λόγω των πολύ σημαντικών Ναυπηγείων που διαθέτει η πόλη.

Λόγω της ενεργοποίησης της Συνθήκης του Μοντρέ, το ρωσικό Ναυτικό της Μαύρης Θάλασσας δεν μπορεί να τροφοδοτήσει το Ναυτικό Μεσογείου που βρίσκεται αγκυροβολημένο στην ναυτική βάση της Συρίας, Ταρτούς.

Επιπλέον, λόγω των αμερικανικών και ευρωπαϊκών κυρώσεων, το ρωσικό Ναυτικό έχει χάσει όλα τα αγκυροβόλια του.

Όλες αυτές οι εξελίξεις, οι οποίες σύμφωνα με την Μόσχα δεν θα είναι προσωρινές, καθιστούν αναγκαία την κατάληψη της πόλης Νικολάεφ στην Ουκρανία.

Ρωσικές πηγές σημειώνουν πως “την δεκαετία του 1970, οι Ρώσοι χρειάζονταν μεγάλα τάνκερ, κλάσης 1559-B “Sea Space” τα οποία μπορούσαν να μεταφέρουν καύσιμα, νερό και ξηρό φορτίο και συγκεκριμένα 8250 τόνους καυσίμου, 2050 τόνους diesel, 1000 τόνους αεροπορικού καυσίμου και 1000 τόνους νερού μαζί με 250 τόνους φαγητού και άλλους; 200 τόνους άλλων ειδών ανάγκης.

Από τα έξι συνολικά τέτοια τάνκερ, μόνο 3 βρίσκονται σε υπηρεσία με το ρωσικό Ναυτικό σήμερα. Πρόκειται για τα “Dniester”, “Ivan Bubnov” και “Boris Butoma”.

Σήμερα το ρωσικό Ναυτικό που εκτείνεται σε πέντε θάλασσες δεν διαθέτει τα πλοία αυτά. Αυτό σημαίνει πως το ρωσικό Ναυτικό θα πρέπει να αποκτήσει καθώς είναι αναγκασμένο να επιχειρεί σε απομακρυσμένες θάλασσες και ωκεανούς.

Το θέμα είναι που θα ναυπηγήσει η Ρωσία τα πλοία αυτά.

Τα πλέον σύγχρονα τάνκερ όπως το “Berezina” κλάσης 1833 είχε ναυπηγηθεί στα Ναυπηγεία Νικολάεφ.

Στην πόλη Νικολάεφ βρίσκεται και το εργοστάσιο Zorya-Mashproekt το οποίο κατασκευάζει τις μηχανές των ρωσικών φρεγατών.

Επιπλέον, μέχρι το 2021, τα ναυπηγεία της Μαύρης Θάλασσας είχαν εκεί την έδρα τους, όπου ναυπηγήθηκαν τα μεγαλύτερα πλοία επί ΕΣΣΔ – από καταδρομικά και πλοία ξηρού φορτίου έως πλωτές αποβάθρες και παγοθραυστικά.

Είναι απαραίτητο να επιστρέψει η πόλη Νικολάεφ, στην οποία βρίσκονται τώρα ρωσικά στρατεύματα, στη σφαίρα επιρροής της Μόσχας και να λειτουργήσει για τις ανάγκες του ρωσικού ναυτικού.

Τώρα έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να διορθώσουμε μια ιστορική αδικία υπέρ μας. Στα ναυπηγεία Νικολάεφ μπορούν να τοποθετηθούν και να κατασκευαστούν πολεμικά πλοία, τα οποία μέχρι στιγμής μόνο ονειρευόμαστε” καταλήγει ρωσικό ΜΜΕ.

Δείτε βίντεο

 


Tags
Back to top button