Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

"Σφαγή" για τον East Med! Οι πλειοδότες κυνηγούν μεγάλες συμβάσεις αξίας 6 δισεκατομμυρίων για τον αγωγό

Κάθε μέρα που περνάει και η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία γίνεται ολοένα και πιο πιεστική, ενώ κρύος ιδρώτας λούζει τις κυβερνήσεις για τον χειμώνα, η αξία του αγωγού East Med καθίσταται ολοένα και πιο αντιληπτή. 
Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες οι πλειοδότες υποψήφιοι κυνηγούν μεγάλες συμβάσεις για τον αγωγό φυσικού αερίου East Med αξίας 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Δύο δελεαστικοί διαγωνισμοί έχουν ξεκινήσει για συμβάσεις αξίας 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που συνδέονται με τον αγωγό EastMed (EastMed) μήκους 2000 χιλιομέτρων που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Ισραήλ, την Κύπρο και την Αίγυπτο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι νικητές θα μελετήσουν, θα προμηθεύσουν, θα κατασκευάσουν, θα εγκαταστήσουν και θα θέσουν σε προ-λειτουργία τόσο τον χερσαίο αγωγό του EastMed στην Ελλάδα όσο και τις υπέργειες εγκαταστάσεις (AG) στην Κύπρο, την Κρήτη και την ηπειρωτική Ελλάδα. Τα έγγραφα προεπιλογής πρέπει να υποβληθούν αυτόν τον μήνα, ώστε οι υπεύθυνοι του έργου - η κοινοπραξία IGI-Poseidon της ιταλικής Edison και της ελληνικής ΔΕΠΑ - να μπορέσουν να εκδώσουν τα έγγραφα προσφοράς και τελικά να λάβουν την τελική επενδυτική απόφαση φέτος, με στόχο την έναρξη λειτουργίας του αγωγού το 2027.

Πολλά έχουν ακουστεί για τον περιβόητο αγωγό που τον Τελευταία ακούστηκε πως .

Με δεδομένη και την έξοδο του τουρκικού γεωτρύπανου στη Μεσόγειο τον Άυγουστο, , η κατάσταση μοιάζει πολύ κρίσιμη. 

Πάντως αξίζει να υπενθυμίσουμε πως μιλώντας στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ προ μηνών ο κ. Βασίλης Κοψαχείλης, Διεθνολόγος – Γεωστρατηγικός Αναλυτής με ειδίκευση στη Γεω-επιχειρηματικότητα και ιδρυτικό μέλος του Παρατηρητηρίου Ευρω-Μεσογειακής Ασφάλειας και Συνεργασίας είχε προβλέψει: το δυστύχημα στην όλη ιστορία είναι ότι αν υπάρχουν κυπριακά κοιτάσματα, ο αγωγός θα μας δοθεί μετά "βαϊων και κλάδων" και με αμερικανική στήριξη, διότι από την πίσω πόρτα θα έχουν επιβάλλει μια μη ελληνικά συμφέρουσα λύση στο Κυπριακό, η οποία μελλοντικά θα περιπλέξει καθοριστικά και το ενεργειακό παιχνίδι σε όλη την Α. Μεσόγειο.

 

Tags
Back to top button