Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Πώς πήρε το όνομά του το ποντίκι του υπολογιστή και γιατί ο δημιουργός του ζήτησε συγγνώμη

Για κάθε τεχνολογικό προϊόν που «γεννιέται» κρύβεται από πίσω του ένας εφευρέτης, που κλήθηκε να το «βαφτίσει», για να το παρουσιάσει στο κοινό.

Το ποντίκι του υπολογιστή αποτελεί πλέον απαραίτητο εργαλείο, αλλά υπάρχουν δύο διαφορετικές εκδοχές για το πώς πήρε το όνομά του. Η πρώτη έρχεται από τον άνθρωπο που το δημιούργησε, τον Ντάγκλας Ένγκελμπαρντ, ο οποίος στις αρχικές του δηλώσεις κατά την παρουσίαση του προϊόντος είχε δηλώσει πως: «Δεν ξέρω γιατί το λέμε ποντίκι. Μερικές φορές θέλω να ζητήσω συγγνώμη. Απλά πήρε αυτό το όνομα στην αρχή και δεν άλλαξε ποτέ».

Ωστόσο, σε επόμενες δηλώσεις του ισχυρίστηκε πως κάποιος από το εργαστήριό του το ονόμασε έτσι λόγω του καλωδίου του, που παραπέμπει σε ουρά, ανάλογη με εκείνη που έχουν τα εν λόγω τρωκτικά ζώα.

Από την άλλη, ο σχεδιαστής Ρότζερ Μπέις είχε δηλώσει στο παρελθόν πως στα αρχικά στάδια ο κέρσορας ονομαζόταν CAT. Στα αγγλικά, η λέξη cat σημαίνει γάτα. Οπότε, το προϊόν που προκαλούσε τις κινήσεις του δεν θα μπορούσε να πάρει διαφορετικό όνομα από το «ποντίκι».

Tags
Back to top button