Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Γυναίκα

Πώς να αντιμετωπίσετε τους τραυματισμούς των παιδιών

Οι τραυματισμοί είναι πολύ συχνό φαινόμενο στα παιδιά. Ειδικά στο σχολείο, στην παιδική χαρά, στην εξοχή (τώρα που ο καιρός το επιτρέπει), είναι σύνηθες τα παιδιά να πέφτουν και να χτυπούν τα γόνατά τους (κυρίως), τα χέρια αλλά και το κεφάλι. Τα γδαρσίματα είναι τα πιο συχνά όπως και τα κοψίματα ( από το χαρτί και πονάει πολύ).

Τι πρέπει να αποφεύγετε σε περίπτωση τραυματισμού:

-Μη χρησιμοποιείτε στο κόψιμο, σκόνη για τα τραύματα ή αιμοστατικό βαμβάκι, γιατί η πληγή δεν θα μπορεί να αεριστεί και υπάρχει ο κίνδυνος μόλυνσης.

-Μη καθαρίζετε με οινόπνευμα ( ειδικά αν δεν είναι καθαρό) την πληγή.

Εκείνο που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι πρέπει πριν τη φροντίδα της πληγής να πλένετε τα χέρια σας προσεκτικά. Οποιοδήποτε κόψιμο στην επιδερμίδα μπορεί να είναι επιρρεπές στη διείσδυση βακτηρίων.

Τι πρέπει να κάνετε:

-Καθαρίστε το κόψιμο με οξυζενέ. Σε περίπτωση που δεν έχετε οξυζενέ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαπούνι τύπου Μασσαλίας και άφθονο νερό.

-Αφού στεγνώσετε την περιοχή καλά με αποστειρωμένη γάζα, επαλείφετε με Betadine, κλείστε την πληγή με αποστειρωμένη γάζα και στερεώστε με ένα τσιρότο.

-Απευθυνθείτε σε έναν γιατρό που θα εξετάσει το τραύμα και θα σας χορηγήσει αν χρειάζεται αντιτετανικό ορό, ο οποίος πρέπει να γίνεται ενδομυϊκά μέσα σε 24 ώρες ανεξαρτήτου λήψεως τροφής και ύδατος.

Τα τραύματα θέλουν παρακολούθηση, γιατί πολλές φορές μολύνονται. Επομένως, αν δείτε σε ένα παλιό τραύμα υγρά ή σημάδια μόλυνσης, θα πρέπει οπωσδήποτε να απευθυνθείτε στο γιατρό. Αν το παιδί πονάει πολύ, έχει έντονο πρήξιμο και υποψιάζεστε ότι έχει σπάσει κάποιο οστό, πρέπει να πάτε στο πλησιέστερο κέντρο υγείας ή σε νοσοκομείο για να βγάλετε ακτινογραφία, ώστε να αποκλειστεί η περίπτωση κατάγματος και να συμβουλευτείτε το γιατρό. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να ηρεμήσετε το παιδί φροντίζοντας να παραμείνει ακίνητο.

Πηγή: motherblog.gr

Tags
Back to top button