Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Πώς επιδρούν τα κατοικίδια στην ψυχική υγεία των παιδιών

Την υποστήριξη που προσφέρουν τα κατοικίδια στα παιδιά θέλησαν να διαπιστώσουν ερευνητές του πανεπιστημίου της Φλόριντα, καθώς σύμφωνα με την ευρέως διαδεδομένη άποψη ένα σκυλάκι στο σπίτι κάνει καλό στους μικρούς ενοίκους.


Για την έρευνά τους, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Social Development, οι ερευνητές επιστράτευσαν περίπου 100 οικογένειες που επισκέφτηκαν το εργαστήριο του πανεπιστημίου με το σκύλο τους.

Οι ερευνητές υπέβαλαν τα παιδιά της οικογένειας σε στρεσογόνες καταστάσεις όπως π.χ. το να μιλήσουν μπροστά σε κοινό ή να κάνουν αριθμητικές πράξεις χωρίς χαρτί και μολύβι. Τα παιδιά έκαναν τα τεστ είτε με την παρουσία του σκύλου, είτε παρουσία του γονιού τους είτε χωρίς να είναι κάποιος παρών.

«Τα παιδιά ανέφεραν ότι ένιωθαν λιγότερα στρες όταν είχαν μαζί τους το σκυλάκι τους συγκριτικά με τον γονιό ή όταν ήταν μόνα τους» ανέφερε η ερευνήτρια Darlene Kertes.

Οι μετρήσεις δειγμάτων σάλιου των παιδιών για τα επίπεδα της κορτιζόλης (ορμόνης του στρες) έδειξαν ότι οι τιμές της ήταν χαμηλότερες όταν το παιδί είχε κοντά του σκύλο και τον χάιδευε, όχι όμως και όταν ο σκύλος πλησίαζε το παιδί από μόνος του.


Tags
Back to top button