Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Lifestyle

Προσοχή: Αυτός είναι ο λόγος που δεν κάνει να τρώτε το ρύζι ξαναζεσταμένο

Το ρύζι αδιαμφισβήτητα, αποτελεί βασικό συνοδευτικό σε πολλά δημοφιλή φαγητά, ωστόσο θα πρέπει να τονισθεί πως μπορεί να μην είναι πάντα ασφαλές να το καταναλώνετε ξαναζεσταμένο.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η κατανάλωση υπολειμμάτων ρυζιού μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση εάν δεν ​​​​​​αποθηκευτεί ή ξαναζεσταθεί σωστά.

Γιατί δεν κάνει να τρώτε το ρύζι ξαναζεσταμένο

Σύμφωνα με την Δρ. Tamika Sims, διευθύντρια επικοινωνίας τεχνολογίας τροφίμων στο Ίδρυμα International Food Information Council, το ρύζι μπορεί να περιέχει ένα επιβλαβές βακτήριο που ονομάζεται Bacillus cereus, με τα σπόρια του να παράγουν μια τοξίνη όταν το φαγητό μένει έξω σε θερμοκρασία δωματίου για πολύ καιρό.

Όσο περισσότερο το ρύζι μένει έξω, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να σας προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ναυτία, πόνο στο στομάχι, έμετο και διάρροια. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να αποθηκεύετε σωστά το ρύζι σας τοποθετώντας το στο ψυγείο λίγο μετά το μαγείρεμά του. «Μέσα σε δύο ώρες από το μαγείρεμα του φαγητού τα υπολείμματα πρέπει να καταψύχονται», επεσήμανε η Sims.

Πώς να αποθηκεύσετε και να ξαναζεστάνετε με ασφάλεια το ρύζι που έχει απομείνει

Ωστόσο, μπορεί να μην αρκεί απλώς να το τοποθετήσετε στο ψυγείο. Το Real Simple λέει ότι το μαγειρεμένο ρύζι πρέπει να φυλάσσεται στους 4,4 βαθμούς Κελσίου και πρέπει να απορριφθεί μετά από 3- 4 ημέρες. Μπορεί, επίσης, να είναι χρήσιμο να αποθηκεύετε το ρύζι σας σε ρηχά δοχεία όσο είναι ακόμα ζεστό. Κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και μείωση της ανάπτυξης βακτηρίων.

Όταν πρόκειται να ξαναζεστάνετε το ρύζι που σας έχει απομείνει, μπορείτε είτε να το ψήσετε στο φούρνο μικροκυμάτων, είτε να το μαγειρέψετε στον ατμό ή να το τηγανίσετε. Εάν αποφασίσετε να ζεστάνετε το ρύζι σας στο φούρνο μικροκυμάτων, φροντίστε να προσθέσετε 1- 2 κουταλιές της σούπας νερό για κάθε φλιτζάνι ρύζι. Αυτό θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι το ρύζι θα αχνίσει ξανά ενώ ζεσταίνεται στο φούρνο μικροκυμάτων για 3- 4 λεπτά.

Το ίδιο ισχύει και για το ρύζι στον ατμό, με τη διαφορά ότι η εσωτερική του θερμοκρασία πρέπει να είναι τουλάχιστον 73 βαθμούς Κελσίου. Τέλος, εάν θέλετε να τηγανίσετε το ρύζι σας θα πρέπει να το μαγειρέψετε σε ένα τηγάνι ή ένα γουόκ σε μέτρια φωτιά προσθέτοντας λίγο λάδι. Πριν το σερβίρετε, θα πρέπει να ελέγξετε την εσωτερική θερμοκρασία για να βεβαιωθείτε ότι είναι πάνω από 73 βαθμούς Κελσίου.

Tags
Back to top button