Αναμενόμενη η ενέργεια των Ισραηλινών που μετά το «χαστούκι» στη Συρία και βλέποντας πως δεν τους βγαίνουν τα σχέδια, εκβιάζουν περιφερειακό πόλεμο. Όμως Συρία-Ιράν-Χεζμπολάχ έχουν αμυντική συμμαχία με την Χεζμπολάχ να έχει τη δυνατότητα μακρού πλήγματος με τον πυρηνικό αντιδραστήρα της Ντιμόνα στο Νότιο Ισραήλ να έχει ήδη στοχοποιηθεί…Σύμφωνα με ανώτατο Ιρανό αξιωματικό οι S-300 βρίσκονται ήδη σε υπηρεσία προστασίας των πυρηνικών εγκαταστάσεων της χώρας.
Το Ισραήλ θέλει οπωσδήποτε σε πρώτο πλάνο την καταστροφή της «Χεζμπολάχ», η οποία θεωρείται ως η δύναμη που εξουδετερώνει τα σχέδιά τους για την περιοχή του Λιβάνου, Συρίας, Ιράκ και Υεμένης και μετά ακολουθεί το Ιράν το οποίο μέσω των Χούθι έχει διαλύσει τους Σαουδάραβες κτλ. Δείτε εδώ σε σημερινό βίντεο τι έγινε.
Η σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ διαθέτει ένα τρομερό οπλοστάσιο 130.000 ρουκετών , περισσότερες από το άθροισμα όλων των 27 χωρών του ΝΑΤΟ μαζί, το οποίο τρέμει στην κυριολεξία το Ισραήλ .
Το Ιράν γνώριζε ότι ήταν θέμα χρόνου να έρθει αυτή η στιγμή με την εκλογή του Ν.Τραμπ στις ΗΠΑ. Γι αυτό αρχές του μήνα εκτέλεσε ασκήσεις τις οποίες μπορείτε να δείτε σε βίντεο με τα αντιαεροπορικά συστήματα S-300PMU2.
Το ιρανικό πολεμικό ναυτικό στις ασκήσεις που διεξήγαγε στον Περσικό κόλπο εκτόξευσε την τελευταία έκδοση του πυραύλου τύπου Cruise «Nasr» το οποίο θα αποτελέσει μέγα κίνδυνο για τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα.
Ο Ιρανός υπουργός άμυνας Hossein Dehqan δήλωσε ότι ο πύραυλος cruise χτύπησε τον προκαθορισμένο στόχο του με μέγιστη ακρίβεια .
Ο ίδιος βέβαια αρνήθηκε να προβεί σε περισσότερες αποκαλύψεις σχετικά με το φονικό εύρος των νεοκατασκευασθέντων πυραύλων cruise.
Το τελικό στάδιο των μεγάλης κλίμακας ναυτικών ασκήσεων με την κωδική ονομασία «velayat» που ξεκίνησαν οι ιρανικές δυνάμεις, καταλαμβάνει χώρο από τα Στενά του Ορμούζ, τη Θάλασσα του Ομάν και τον Βόρειο Ινδικό Ωκεανό.
Οι ναυτικές μονάδες συμπεριλαμβάνουν, υποβρύχια , αντιτορπιλικά, πυραυλακάτους, όλα επανδρωμένα με πυραύλους νέας τεχνολογίας και συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, ενώ συμμετέχουν και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, μαχητικά αεροσκάφη και μονάδες πεζοναυτών..
«Η στρατηγική και το δόγμα μας είναι η ενίσχυση της αμυντικής μας δύναμης με βάση την αποτροπή και δεν έχουμε σκοπό να προβούμε σε επιθετικού χαρακτήρα επιχειρήσεις ενάντια σε άλλους, αλλά αν «κάποια» χώρα σκεφτεί να κάνει επίθεση κατά του Ιράν, θα λάβει μια τέτοια απάντηση που θα μετανιώσει για αυτήν την πράξη», δήλωσε ο υποναύαρχος Sayyari , απευθυνόμενος σε συγκέντρωση των διοικητών του πολεμικού ναυτικού στην Τεχεράνη.
Περιγράφοντας το σχέδιο της χώρας, υπογράμμισε την αποφασιστικότητα των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων να έχουν αυξημένη αίσθηση της άμυνας και της αποτρεπτική τους δύναμη.
Επισημαίνουμε ότι το βλήμα Nasr τύπου κρούζ, διαθέτει βεληνεκές μάχης πάνω από 120 χιλιόμετρα, και χρησιμοποιούνται από τον ιρανικό στρατό και την δύναμη των φρουρών της επανάστασης (IRGC), σε διάφορες στρατιωτικές ασκήσεις.
Ο πύραυλος δύναται να εκτοξευθεί από συστήματα επί των ακτών, εναντίον πλοίων και πολεμικών αεροσκαφών του εχθρού, σε εγκαταστάσεις πετρελαίου και ναυτικές θέσεις.
Οι πύραυλοι Nasr, στην προκειμένη περίπτωση εκτοξεύτηκαν από πολεμικά σκάφη που συμμετείχαν στην άσκηση. Ο πύραυλος Nasr είναι ένα εξελιγμένο βλήμα τύπου κρουζ, μικρής εμβέλειας, ο οποίος όμως είναι ικανός να καταστρέψει πλοία 3.000 τόνων, και δύναται να εκτοξευθεί από τις ακτές, από σκάφη και ελικόπτερα.
Το ιρανικό Ναυτικό χρησιμοποίησε στην άσκηση επίσης, εξοπλισμένα ελικόπτερα AB-212, με πολυβόλα και πυραυλικά συστήματα , διενεργώντας βολές σε συγκεκριμένους στόχους, τους οποίους και κατέστρεψε.
Επίσης πραγματοποιήθηκε και η εκτόξευση τορπιλών ιρανικής κατασκευής, καταστρέφοντας συγκεκριμένο στόχο κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, στα ύδατα της Θάλασσας του Ομάν, στο Νότιο Ιράν.
Σύμφωνα με τον Υποναύαρχο Sayyari, η τορπίλη, εκτοξεύθηκε δοκιμαστικά πρόσφατα, και χρησιμοποιήθηκε σε πραγματικές συνθήκες για πρώτη φορά.
Σύμφωνα με άρθρο μας , αναφέραμε ότι το Ιράν ξεκίνησεμεγάλης κλίμακας ναυτικές ασκήσεις στον Περσικό Κόλπο, αλλά και τον Ινδικό ωκεανό, σύμφωνα με δηλώσεις διοικητή του ναυτικού. Οι ασκήσεις αυτές πραγματοποιούνται μετά την κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις με τις ΗΠΑ, από την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του Ντόναλντ Τραμπ και μετά.
Ο Τραμπ έχει προειδοποιήσει για τη “σκλήρυνση” της αμερικανικής στάσης έναντι του Ιράν, ιδιαίτερα μετά τη δοκιμαστική πυραυλική εκτόξευση που πραγματοποίησε η Τεχεράνη στις 29 Ιανουαρίου, τονίζοντας ότι το Ιράν παίζει με τη φωτιά κι αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.