
Το πράσινο τσάι, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και πολυφαινόλες.
Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες κατηγορίες ανθρώπων που πρέπει να περιορίσουν την κατανάλωσή του, προειδοποιεί η διατροφολόγος Σβετλάνα Φους.
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, δεν συνιστάται η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων πράσινου τσαγιού, καθώς είναι πλούσιο σε καφεΐνη, ένα αλκαλοειδές που αυξάνει τον κίνδυνο αποβολής και πρόωρου τοκετού.
Εμποδίζει επίσης την απορρόφηση του φολικού οξέος, μιας ουσίας που παίζει σημαντικό ρόλο στον σχηματισμό της σπονδυλικής στήλης και του εγκεφάλου του μωρού.
Το πράσινο τσάι ξεχωρίζει επίσης για την υψηλή περιεκτικότητά του σε τανίνες, οι οποίες σε μεγάλες ποσότητες μπορούν να διαταράξουν την ισορροπία του σιδήρου στο σώμα και να εμποδίσουν τη μεταφορά μαγνησίου και ασβεστίου.
Για τον λόγο αυτό, η διατροφολόγος δεν συνιστά τη λήψη του κατά τη διάρκεια ενός γεύματος προτείνοντας να περιμένετε μερικές ώρες μέχρι την κατανάλωσή του.
Οι τανίνες ερεθίζουν το στομάχι, επομένως δεν συνιστώνται σε όσους πάσχουν από πεπτικά έλκη, προειδοποιεί η ειδικός.