Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Lifestyle

Πουτίγκα με μήλα και κρουασάν: Το χριστουγεννιάτικο παραδοσιακό γλυκό των Άγγλων

Ένα ξεχωριστό παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων από τη Βρετανία!

Η συνταγή είναι εύκολη, ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσεύματα από την προηγούμενη ημέρα, μπαγιάτικα κρουασάν, ψωμί ή τσουρέκι. Το γλυκό είναι ιδανικό για να συνοδέψετε τον καφέ ή το τσάι σας και φυσικά για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με κάτι διαφορετικό.

Υλικά:

–6 μεγάλα μπαγιάτικα κρουασάν βουτύρου
–200 γρ. μήλα
–500 ml. φρέσκο γάλα
– 50 γρ. βούτυρο
– 200 ml. κρέμα γάλακτος
– 80 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
– 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
– ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση:

1. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κυβάκια.

2. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη, τα μήλα και την κανέλα, μαγειρεύουμε μέχρι να καραμελώσουν τα μήλα και προσθέτουμε το βούτυρο.
3. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε ελαφρά το μείγμα.

4. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και τοποθετούμε τα κρουασάν κομμένα σε χοντρές φέτες, προσθέτουμε τα μήλα και περιχύνουμε με το μείγμα με το γάλα.
5. Αφήνουμε τη πουτίγκα για 20 λεπτά και στην συνέχεια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 35 λεπτά.

Έτοιμη για σερβίρισμα!

Tags
Back to top button