Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Γυναίκα

Πότε μπορεί να κάνει κακό η πιπίλα στο παιδί;

Υπάρχει περίπτωση να κινδυνεύει το παιδί σας από την πιπίλα; Πότε συμβαίνει αυτό; Τι θα πρέπει να προσέξετε για να μη δημιουργήσετε πρόβλημα στα δοντάκια του ή την ομιλία του;

Πότε είναι επικίνδυνη μια πιπίλα;

•    Όταν το παιδί σας κοιμάται ή παίζει θα πρέπει να το ελέγχουμε όταν έχει και την πιπίλα του για να μην υπάρξει κίνδυνος να πνιγεί.

•    Πρέπει να επιλεγετε μεγάλες πιπίλες (μεγάλο κομμάτι γύρω από το στόμα) για να μην υπάρχει κίνδυνος να τις καταπιεί το παιδί σας

•    Μη δένετε με κορδόνι την πιπίλα γύρω από το λαιμό του παιδιού ή στην κούνια του γιατί μπορεί κατά λάθος να τυλιχθεί γύρω από το λαιμό του.

•    Πολλές ωτίτιδες σχετίζονται με τη χρήση της πιπίλας (ένας πόρος συνδέει το στόμα με το αυτί) και για αυτόν το λόγο χρειάζεται πολύ καλό και συχνό καθαρισμό

•    Η μακροχρόνια χρήση πιπίλας μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα δόντια του παιδιού όταν έχουν βγει τα μόνιμα δόντια.

•    Η πιπίλα μπορεί να αποτρέψει ένα παιδί από το να αρχίσει να μιλάει ή ακόμα και να του δημιουργήσει προβλήματα στην ομιλία του, γι'αυτο θα πρέπει να διακόπτεται η χρήση της στην κατάλληλη ηλικία.

Μερικές γενικές συμβουλές:

•    Διακοπή της πιπίλας κατά το πρώτο έτος σε συνεργασία με τον παιδίατρο σας που θα σας δώσει οδηγίες

•    Δε θα πρέπει να "αλοίφετε" την πιπίλα με μέλι ή ζάχαρη για να γίνει πιο ελκυστική για το μωρό σας γιατί μπορεί να του προκαλέσει προβλήματα στα δόντια

•    Μην πιέζετε το παιδί να χρησιμοποιήσει την πιπίλα εφόσον δε θέλει

•    Να αποστειρώνετε την πιπίλα συχνά

Σε κάθε περίπτωση η συνεργασία με τον παιδίατρο σας είναι απαραίτητη!

Πηγή: iatropedia.gr

Tags
Back to top button