Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Πως θα κάνετε 15% περισσότερες καύσεις και θα ενεργοποιήσετε το σωστό λίπος

Η βραχεία έκθεση στο κρύο μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους που έχουν καφέ λίπος να κάψουν 15% περισσότερες θερμίδες από όσους δεν έχουν αυτό το είδος λίπους, υποστηρίζει μια νέα μικρής έκτασης μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.

Αντίθετα με το λευκό λίπος που αποθηκεύει ενέργεια, τα καφέ λιπώδη κύτταρα έχουν την ιδιότητα να καίνε θερμίδες μέσω της οξείδωσης των λιπαρών οξέων και της παραγωγής θερμότητας και θεωρείται αρκετά ελπιδοφόρος στόχος στη μάχη ενάντια της επιδημίας της παχυσαρκίας. Σύμφωνα με τις επιστημονικές ενδείξεις, ο μεγαλύτερος παράγοντας ενεργοποίησης του καφέ λίπους είναι η ήπια έκθεση στο κρύο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Τα δεδομένα αυτά αυξάνουν την κατανόησή μας σχετικά με τον τρόπο που λειτουργεί το καφέ λίπος στους ανθρώπους. Βρήκαμε ότι τα άτομα με ενεργό καφέ λίπος έκαιγαν 20.000 θερμίδες περισσότερες από αυτά που δεν είχαν καφέ λίπος», αναφέρει ο ένας εκ των συγγραφέων της μελέτης, Florian W. Kiefer από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τομογραφία PET για να εντοπίσουν τις δύο ομάδες ανθρώπων, αυτούς που έχουν ενεργό καφέ λίπος και αυτούς που δεν έχουν. Στη συνέχεια ανέλυσαν τη λειτουργία του καφέ λίπους και τη δαπάνη ενέργειας σε αυτά τα άτομα πριν και μετά τη σύντομη έκθεσή τους στο κρύο, διαπιστώνοντας ότι η ομάδα με το ενεργό καφέ λίπος όχι μόνο είχαν κάψει σημαντικά περισσότερες θερμίδες, αλλά είχαν και πιο υγιές προφίλ λιπαρών οξέων στο αίμα τους.

«Πρέπει να μελετήσουμε το ανθρώπινο καφέ λίπος με μεγαλύτερη λεπτομέρεια προκειμένου να δούμε αν το όργανο αυτό μπορεί να μας προστατεύσει από μεταβολικές και καρδιαγγειακές παθήσεις», καταλήγει ο Δρ. Kiefer.

Tags
Back to top button