Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πολεμικές συνομιλίες Β.Πούτιν-Ρ.Τ.Ερντογάν: Τι αποφάσισαν για τον έλεγχο των Στενών, τους S-400 και οι εξελίξεις σε Μαύρη Θάλασσα-Καύκασο-Μέση Ανατολή! Ρωσικές σημαίες στην Υπερδνειστερία και η ένωση με την Ν.Οσετία

Βαλκάνια-Μέση Ανατολή, Μαύρη Θάλασσα, Καύκασος. Όλα τα καυτά θέματα βρέθηκαν στην ατζέντα των συζητήσεων μεταξύ Ρ.Τ.Ερντογάν και Β.Πούτιν. O εξελίξεις είναι ραγδαίες και μπορεί να μην έχει υπογραφεί ακόμη το συμβόλαιο πώλησης των αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 στην Τουρκία όμως δεν θα πρέπει πλέον να θεωρείται καθόλου απίθανο γιατί ο Ρ.Τ.Ερντογάν είναι απεγνωσμένος από την πολιτική των ΗΠΑ και βλέποντας το κουρδικό κράτος να αναδύεται, τα δίνει όλα τη Μόσχα.

Oι S-400 συνδέονται απευθείας με τα Στενά, το κουρδικό κράτος στη Β.Συρία και τις πολεμικές επιχειρήσεις που πρόκειται να ξεκινήσουν στα Βαλκάνια και στη Μαύρη Θάλασσα. Σύμφωνα με πληροφορίες Ρωσία και ΝΑΤΟ κινούνται σταθερά πλέον σε τροχιά σύγκρουσης στην Μαύρη θάλασσα προκαλώντας πανικό σε ολόκληρη την ΝΑ Ευρώπη συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος λόγω του Αιγαίου σε μια επιβεβαίωση του άρθρου μας με τίτλο  . 

Η Ρωσία θέλει παράλυση του ΝΑΤΟ και παρεμπόδιση με τουρκικό «στοπ» στα Στενά στα νατοϊκά πλοία. Γι αυτό και η Άγκυρα πριν λίγο μπλόκαρε τη συμμετοχή των στρατιωτικών της δυνάμεων σε προγραμματισμένες ασκήσεις μέσα στο 2017 στο ΝΑΤΟ. 

Να τονίσουμε ότι αν πάρει αυτό που θέλει η Μόσχα από την Τουρκία, είναι βέβαιο ότι θα δούμε τουρκικούς S-400,  επίθεση των τουρκικών-τουρκόφιλων δυνάμεων εναντίον των αμερικανικών στην Ιεράπολη με μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων… Θα πρέπει να προβληματίσει η αποκάλυψη και η επιβεβαίωση από τουρκικές και ρωσικές πηγές σχετικά με την διαμεσολάβηση της Ρωσίας στην Ιεράπολη προκειμένου να αποφευχθεί η αιματοχυσία μεταξύ 2 ΝΑΤΟϊκών Στρατών όπως αποκαλύψαμε στο άρθρο μας 

Τα Στενά τα ελέγχουν οι Τούρκοι ενώ η παρουσία πολεμικών πλοίων επιτρέπεται βάσει της συνθήκης μόνο για 21 ημέρες γεγονός που απαιτεί την συνεχή μετακίνηση εναλλάξ πολεμικών πλοίων κάτι που σημαίνει πολλά χρήματα και κυρίως  πολύτιμος χρόνος . Γι αυτό η Γεωργία πρόσφερε βάση στο ΝΑΤΟ λίγο πριν την επίσκεψη Ερντογάν στη Μόσχα.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, υπέγραψε διάταγμα με το οποίο δίνει αρμοδιότητα στα υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών της Ρωσίας να διεξάγουν διαπραγματεύσεις με τις αρμόδιες αρχές της Νότιας Οσετίας, για την ενοποίηση των στρατευμάτων των δυο χωρών.

Στο διάταγμα, που δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του ρωσικού κράτους, αναφέρεται ότι «η Διοίκηση της Ομοσπονδίας της Ρωσίας, ζητά από τα αρμόδια υπουργεία να αποδεχτούν την σχετική πρόταση και να υπογράψουν τη συμφωνία μεταξύ της Ρωσίας και της Νότιας Οσετίας που αφορά την ενοποίηση και ένταξη των στρατιωτικών μονάδων της Νότιας Οσετίας στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις».

Ταυτόχρονα, η Υπερδνειστερία, στα ΒΔ πλευρά της Ρουμανίας, σήκωσε τις ρωσικές σημαίες σε όλα τα κυβερνητικά κτίρια και όχι μόνο. Εμείς υπενθυμίζουμε το άρθρο μας και μια δήλωση του Β.Πούτιν πριν λίγο καιρό ότι «τα σύνορα της Ρωσίας δεν τελειώνουν πουθενά».

Το κοινοβούλιο της Μολδαβικής δημοκρατίας (PMR) ψήφισε νομοσχέδιο για τη χρήση της ρωσικής τρίχρωμης σημαίας ως της επίσημης σημαίας της αυτόνομης δημοκρατίας .

Η κίνηση αυτή σημαίνει ένα πράγμα διεθνώς…ένωση με την Ρωσία. Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο φθινόπωρο, οι αρχές της Υπερδνειστερίας εξέφρασαν την πρόθεσή τους να ενταχθούν στην Ρωσική Ομοσπονδία.

«Η αλλαγή της χρήσης των κρατικών συμβόλων σχετίζονται με τις προσπάθειες της Τιρασπόλ (πρωτεύουσας)  να επανενωθεί με τη Ρωσία», αναφέρει η εφημερίδα «Νέα της Υπερδνειστερίας».

«Η ρωσική ομοσπονδίας κάνει τα πάντα για τους πολίτες της Υπερδνειστερίας ενώ υπάρχει διαρκή συνεργασία με το ρωσικό κράτος, μέρος της οποίας αισθάνεται ο πολυεθνικός λαός της Υπερδνειστερίας », αναφέρουν τοπικοί αξιωματούχοι .

Η ρωσική σημαία θα τοποθετηθεί στα κυβερνητικά κτίρια μαζί με την σημαία της  Υπερδνειστερίας.

Να σημειωθεί ότι τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, ο επικεφαλής της αυτόνομης περιοχής   Yevgeny Shevchuk διέταξε να ξεκινήσουν οι  προετοιμασίες για την ένωση της δημοκρατίας στην ρωσική ομοσπονδία.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος πριν από 10 χρόνια, στη διάρκεια του οποίου  οι κάτοικοι της δημοκρατίας ψήφισαν παμψηφεί για αυτό  το βήμα.

Σε άρθρο μας με τίτλο , είχαμε αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Υπερδνειστερίας με δηλώσεις του είχε εκφράσει την ελπίδα  για ένωση της χώρας του με την Ρωσία, όπως ίσχυε στα πλαίσια της ΕΣΣΔ.

Η δήλωση αυτή είχε έρθει μετά την παρέλαση για την 71η επέτειο της «Ημέρας της Νίκης» στην οποία συμμετείχαν και στρατιωτικοί των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Η Υπερδνειστερία (επίσης:Τρανσνίστρια), είναι περιοχή της Μολδαβίας στην Ανατολική Ευρώπη.

Το μη αναγνωρισμένο αυτό κράτος είναι εκ των πραγμάτων ανεξάρτητο από τη Μολδαβία από τις 2 Σεπτεμβρίου του 1990, οπότε και διακήρυξε την ανεξαρτησία του και βοηθημένο από Ρώσους, Κοζάκους και Ουκρανούς εθελοντές, και τη 14η Ρωσική (πρώην Σοβιετική) Στρατιά, νίκησε τις Μολδαβικές δυνάμεις στον Πόλεμο της Υπερδνειστερίας.

Ενώ υπάρχει κατάπαυση του πυρός από το 1992, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναγνωρίζει την Υπερδνειστερία ως περιοχή «ψυχρής διαμάχης».

Η Υπερδνειστερία συνεχίζει να ισχυρίζεται την ανεξαρτησία της  και διατηρεί κυριαρχία στην περιοχή της.

Σε δημοψήφισμα στις 17 Σεπτεμβρίου 2006 οι ψηφοφόροι της αυτοανακηρυγμένης Δημοκρατίας ψήφισαν με ποσοστό 93,1% υπέρ της ανεξαρτητοποίησής τους από τη Μολδαβία και της ένωσης με τη Ρωσία (με την οποία η περιοχή δεν συνορεύει…αλλά ελέω Πούτιν ακόμη και η παγκόσμια γεωγραφία μπορεί να  αλλάξει).

Φαίνεται ότι ήρθε η ώρα για ένωση με την Ρωσία. Για το λόγο αυτό το ΝΑΤΟ έχει στείλει στρατό και στην Μολδαβία ενώ στην περιοχή υπάρχει η ρωσική στρατιωτική δύναμη.

Γιατί θα έχουμε αναπόφευκτα πολεμικές εξελίξεις.

Το ΝΑΤΟ λόγω των περιορισμών που προβλέπει η συνθήκη του Μοντρέ ετοιμάζει εσπευσμένα νατοϊκή ναυτική βάση σε μία από τις τρεις χώρες (Γεωργία, Βουλγαρία, Ρουμανία) ενώ η συνθήκη θα επανεξεταστεί.

Η Γεωργία πρότεινε στο ΝΑΤΟ την δημιουργία  μιας ναυτικής βάσης για την εγκατάσταση δύναμης ακτοφυλακής στο Πότι.

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου της Γεωργίας, Ταξίαρχος Vladimir Chachibaya, λέγοντας σε δημοσιογράφους σχετικά με ορισμένες λεπτομέρειες της συνεργασίας της χώρας με το ΝΑΤΟ με στόχο την αυξημένη ασφάλεια στη Μαύρη Θάλασσα.

«Μία από τις δυνατότητες για την επιχειρησιακή ενίσχυση του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα, είναι  οι συχνές επισκέψεις των πολεμικών πλοίων του ΝΑΤΟ, αλλά υπάρχει ένας αποτρεπτικός παράγοντας, η Σύμβαση του Montreux», δήλωσε ο Ταξίαρχος.

«Ένας άλλος τρόπος  είναι το ΝΑΤΟ να  βοηθήσει τη Γεωργία και την Ουκρανία να ενισχύσουν την ναυτική του δύναμη σε σκάφη επιφανείας λόγω του μεγάλου οικονομικού κόστους, ή για παράδειγμα την δημιουργία μιας ναυτικής βάσης στην ακτή κοντά στο Πότι, το οποίο έχει στρατηγική σημασία», κατέληξε ο ίδιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες  στα μέσα Φεβρουαρίου, ο υπουργός Άμυνας της Γεωργίας Levan Izoria παρουσίασε στο ΝΑΤΟ «συγκεκριμένες προτάσεις που αποτελούν τη συμμετοχή της Γεωργίας στις πρακτικές δραστηριότητες για την ασφάλεια στη Μαύρη Θάλασσα» τα στοιχεία των οποίων  δεν αποκαλύφθηκαν .

Στη συνέχεια, ο ΥΠΑΜ της Γεωργίας συζήτησε  τα σχέδια αυτά στις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια συνομιλιών με τον Ρουμάνο ομόλογό του Gabriel Benjamin Leshem.

Η  Ρουμανία έχει την ευθύνη της επίβλεψης  του ζητήματος  της ένταξης της Γεωργίας στην συμμαχία διότι η χώρα δεν είναι ακόμη  μέλος του ΝΑΤΟ, και δεν δύναται να συμμετάσχει επίσημα σε αυτόν τον τομέα που αφορά την ασφάλεια της Μαύρης Θάλασσας.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι το μακρινό 2008, έλαβε χώρα  μια διάσκεψη κορυφής στο Βατούμ  της Γεωργίας  υπό την αιγίδα του οργανισμού των χωρών  GUAM. Ο οργανισμός αποτελεί μια στρατιωτική συμφωνία μεταξύ Γεωργίας, Ουκρανίας, Αζερμπαϊτζάν και Μολδαβίας, που υλοποιήθηκε το 1997. Σας θυμίζουν κάτι όλες αυτές οι χώρες εν έτει 2017;

Ναι, πρόκειται για τις χώρες που το ΝΑΤΟ  έχει τεράστια συμφέροντα, με την μεν πρώτη ( Γεωργία) να προετοιμάζεται να υποδεχθεί μια νατοϊκή βάση ,την δεύτερη (Ουκρανία)  να αποτελεί ήδη  νατοϊκή βάση και τις άλλες δύο (Αζερμπαϊτζάν και Μολδαβία) να αποτελούν τους επόμενους  «στόχους» της συμμαχίας. Γεωγραφικά με την Κασπία συνορεύει και το Ιράν, ο έτερος στόχος της συμμαχίας.

Βέβαια, ο συνασπισμός των χωρών GUAM  ουδεμία σχέση έχει με τους  «δημοκρατικούς θεσμούς» και την οποιαδήποτε «οικονομική ανάπτυξη». Είναι ένα « υποκατάστημα» του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Χρησιμοποιήθηκε και χρησιμοποιείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ατλαντική Συμμαχία (ΝΑΤΟ) για τη διεύρυνση της επιρροής τους στην «καρδιά» της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Αυτό είναι  το μεγάλο  γεωπολιτικό παιχνίδι που λαμβάνει χώρα από το 1990 και μετά,  αρχή γενομένης της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας , και των επόμενων γεγονότων .

Ο κύριος ρόλος του εν λόγω συνασπισμού ως στρατιωτικής συμμαχίας, είναι να «προστατεύει» και να διασφαλίζει  τους ενεργειακούς διαδρόμους διακίνησης για αποκλειστικό λογαριασμό των βρετανικών και αμερικανικών πετρελαϊκών πολυεθνικών εταιρειών.

Ας σημειωθεί ότι οι χώρες που συμμετέχουν στη συμμαχία είναι οι κύριοι αποδέκτες των στρατιωτικών στρατευμάτων του ΝΑΤΟ. Η απόλυτη «στρατιωτικοποίηση» των διαδρόμων που προστατεύει ο συνασπισμός των χωρών που απαρτίζουν τον GUAM είναι κεντρικός στόχος των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Οι προαποφασισμένες υποψηφιότητες της Γεωργίας και της Ουκρανίας για ένταξή τους στο ΝΑΤΟ, αποτελούν κομμάτι  ενός ευρύτερου σχεδίου  για τον έλεγχο τον πλήρη έλεγχο των ενεργειακών και διαμετακομιστικών διαδρόμων της Κασπίας Θάλασσας προς την ΕΕ .

Κύριος στόχος της συμμαχίας ήταν, είναι και θα είναι η πλήρη υπονόμευση  του ελέγχου της Μόσχας στον Καύκασο και στην Ανατολική Ευρώπη γενικότερα.

Ήδη, η Μόσχα έθεσε εντελώς αιφνιδιαστικά  σε ύψιστη ετοιμότητα τις δυνάμεις της στην Χερσόνησο της Κριμαίας και το Καύκασο μετά την ανακοίνωση των «επικίνδυνων» και ταυτόχρονα προκλητικών σχεδίων του ΝΑΤΟ στην ίδια περιοχή.  

Περίπου για 3.000 Ρώσους στρατιώτες χτύπησε ο «συναγερμός» και  εξήλθαν των εγκαταστάσεων των μονάδων τους στην Κριμαία και τον Βόρειο Καύκασο σε έναν αιφνιδιαστικό  έλεγχο ετοιμότητας μάχης, σύμφωνα με το  γραφείο τύπου της νότιας στρατιωτικής περιφέρειας .

Σύμφωνα με εντολή του επικεφαλής διοικητή την Νότιας Στρατιωτικής περιφέρειας Αντιστράτηγου  Αλέξανδρου Ντβορνίκωφ  οι στρατιωτικές μονάδες και σχηματισμοί που σταθμεύουν στην Τσερκεσία, στην δημοκρατία της Τσετσενίας, του Νταγκεστάν και της Κριμαίας διεξάγουν έλεγχο ετοιμότητας μάχης σήμερα.

«Ο αιφνιδιαστικός έλεγχος αποδεικνύει την ικανότητα ρωσικού στρατού να ανταποκριθεί στις προκλήσεις ασφαλείας», ανακοίνωσε ο Ρώσος υπουργός άμυνας Σ.Σοιγκού.

Στις ασκήσεις συμμετέχουν  περίπου 3.000 στρατιώτες και πάνω από 1.000 οπλικά συστήματα και ειδικό υλικό, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης  T-72B3, οχήματα μάχης πεζικού ΒΜΡ-3 και τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού BTR-82A.

Τα στρατεύματα θα υλοποιήσουν συμπληρωματικό πρόγραμμα με μεγάλες μετακινήσεις  μαζί με τον οργανικό  εξοπλισμό τους , με στόχο να «αποκρούσουν» την επίθεση του «εχθρού» σε  καθορισμένες περιοχές.

Κατά την άφιξή τους σε ειδικά σημεία οι στρατιωτικές μονάδες θα πραγματοποιήσουν βολές και τακτικές ασκήσεις , χρησιμοποιώντας  φορητό  οπλισμό και εκτοξευτές χειροβομβίδων, με την συμμετοχή αρμάτων μάχης και ΤΟΜΑ .

«Ιδιαίτερη προσοχή κατά τον έλεγχο συμπληρωματικό πρόγραμμα θα  καταβληθεί στην αξιολόγηση του έργου των διοικητών για την ολοκληρωμένη και ποιοτική αντιμετώπιση όλων των σεναρίων που θα δοθούν  μεταξύ των μονάδων», δήλωσε το γραφείο Τύπου.

Στην Κριμαία επίσης έχουν αναπτυχθεί αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων «Buk Μ2». Στόχο τους είναι η προστασία των πολεμικών πλοίων, υποβρυχίων και πλοίων του στόλου της Μαύρης Θάλασσας από εχθρικά αεροσκάφη , μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και πυραύλους cruise.

Μαζί με τα αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων S-300 και S-400, έχει δημιουργηθεί ένας «θόλος» στην Χερσόνησο ο οποίος απαγορεύει την διέλευση οποιουδήποτε αεροσκάφους πάνω από τον ουρανό της χερσονήσου και τον Εύξεινο Πόντο.

Πρόκειται για το 1096 αντιαεροπορικό σύνταγμα πυραύλων «Buk Μ2».

Το συγκρότημα πυραύλων «Buk-M2″ εξουδετερώνει τακτικά και στρατηγικά αεροσκάφη, βαλλιστικούς πυραύλους και ελικόπτερα, αλλά  και άλλα είδη όπλων ακριβείας . Είναι σε θέση να «χτυπήσει» πυραύλους στερεών καυσίμων, αερομεταφερόμενους στόχους  σε απόσταση 3-45 χιλιομέτρων και σε ύψος 15 μ. έως 25 χλμ. Επιπλέον, οι πύραυλοι «Buk-M2» μπορούν να καταστρέψουν βαλλιστικούς πυραύλους σε απόσταση 150-200 χλμ.

Έτσι το Κρεμλίνο «κλειδώνει» ολόκληρο τον εναέριο χώρο στην Κριμαία και την Μαύρη Θάλασσα και σε οποιαδήποτε κρούση του ΝΑΤΟ , θα εξαφανίσει ακόμα και τα « ίχνη» αεροσκαφών ή πυραύλων της δύσης που θα επιχειρήσουν οτιδήποτε.

Σύντομα, θα έχουμε τρομερές πολεμικές εξελίξεις στην περιοχή…

 

 

Tags
Back to top button