Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Travel

Πιάτσα Ναβόνα: Η ιστορική πλατεία της Ρώμης

Η Πιάτσα Ναβόνα (Piazza Navona) είναι μία από τις διασημότερες και πιο όμορφες πλατείες της Ρώμης, συνάμα όμως διαθέτει ιστορία χιλιάδων ετών. Είναι ένα από τα αξιοθέατα της Ρώμης που ο επισκέπτης θα συναντήσει πρώτα αλλά και τόπος συνάντησης και αναψυχής για τους Ρωμαίους.

Η ιστορία της πλατείας ξεκινάει χιλιάδες χρόνια πριν, με διαφορετική χρήση, όταν το 86 μ.Χ. χτίστηκε από τον αυτοκράτορα Δομιτιανό, στο ίδιο σημείο, το Στάδιο του Δομιτιανού, γνωστό ως Circus Agonalis (στίβος του ανταγωνισμού). Η πλατεία, σήμερα, καταλαμβάνει τον ίδιο ακριβώς χώρο στον οποίο οφείλεται και το οβάλ σχήμα της.

Το Στάδιο του Δομιτιανού είχε μεγαλύτερο αγωνιστικό χώρο από το Κολοσσαίο και χρησιμοποιήθηκε για γιορτές και αθλητικούς αγώνες, χωρίς να γνωρίσει το «αίμα» της διάσημης αρένας. Το στάδιο είχε μήκος 276 μέτρα, 106 πλάτος και μπορούσε να φιλοξενήσει 30.000 θεατές.

Περισσότερα για την στο

Tags
Back to top button