Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, η υπουργός Πολιτισμού ανέφερε πως «ίσως ήταν η πρώτη φορά που η Ακρόπολη δεν πλημμύρισε», συμπληρώνοντας ότι «τους τελευταίους μήνες γίνεται συστηματικά από την αρμόδια Εφορία Αρχαιοτήτων γίνεται από το 2020 ένα μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στο πλαίσιο της χορηγίας του ιδρύματος Ωνάση».
Προσέθεσε ακόμα πως το αντιπλημμυρικο σύστημα λειτούργησε καλά, ενώ μικρή ποσότητα νερού συγκεντρώθηκε «μόνο στα φυσικά κυλώματα των βράχων», αποδεικνύοντας σύμφωνα με την ίδια πως «το σύστημα λειτούργησε πλήρως».
Ερωτώμενη για τον αριθμό επισκεπτών στην Ακρόπολη, έκανε λόγο για 7,5 χιλιάδες επισκέπτες ημερησίως, ενώ τις τελευταίες μέρες υπήρξαν περιπτώσεις που ξεπεράσαμε τις 10 χιλιάδες.
Σε ότι αφορά το ζήτημα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο, δήλωσε πως η Ελλάδα σταθερά δεν μπορεί να δεχτεί τη νομή, κατοχή και κυριότητα, που προέρχεται από ένα καθεστώς κλοπής. Ως σημαντική αξιολόγησε την πρόσφατη απόφαση της UNESCO, η οποία πέρα από τη συνήθη σύσταση για ένα ειλικρινή διάλογο, ξεκαθάρισε πως το θέμα της επιστροφής των γλυπρών είναι μια διακρατική διαφορά και δεν απασχολεί μονάχα το Βρετανικό Μουσείο και το Μουσείο Ακροπόλεως. Μάλιστα η UNESCO αναφέρεται σε προβληματικές συνθήκες έκθεσης των γλυπτών στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ωστόσο, η υπουργός Πολιτισμού ξεχνά να αναφερθεί στις αντίστοιχες επεμβάσεις της Unesco για τις καταστροφικές επεμβάσεις της ίδιας στην Ακρόπολη, οι οποίες έγιναν πρόσφατα διεθνές θέμα σε ξένα μέσα ενημέρωσης.