Η Ινδία ανέπτυξε εκτάκτως 500 άρματα μάχης Τ-90 (ΜΒΤ) κατά μήκος των δυτικών και Βόρειων συνόρων της με το Πακιστάν, σε μια νέα ένταση ανάμεσα στα εκατομμύρια των ινδουιστών και μουσουλμάνων .
Η περιοχή αποτελεί μόνιμη πηγή έντασης και διενέξεων ανάμεσα στις δύο χώρες οι οποίες πολλές φορές στο παρελθόν έχουν φτάσει στα πρόθυρα γενικευμένου πολέμου .
Η μετακίνηση εκατοντάδων αρμάτων μάχης δεν είναι μια απλή κίνηση που προκαλεί ένταση , αλλά πρόκειται στην ουσία για πολεμικές προετοιμασίες για επικείμενη στρατιωτική σύγκρουση , ανάμεσα σε δύο άσπονδους εχθρούς.
Διεθνείς αμυντικοί αναλυτές αναφέρουν ότι το όλο σκηνικό το οποίο έχει διαμορφωθεί είναι μια ένδειξη ότι η Ινδία ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει το δόγμα της «ψυχρής εκκίνησης», εφόσον αυτό απαιτείται.
Το Πακιστάν έχει ήδη υποσχεθεί ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα που έχει στη διάθεσή του για να υπερασπιστεί την χώρα, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών όπλων.
«Αν ποτέ η εθνική μας ασφάλεια απειληθεί από την προώθηση ξένων δυνάμεων, το Πακιστάν θα χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα του, και το εννοώ όλα τα όπλα μας για να υπερασπιστούμε τη χώρα μας», δήλωσε ένας Πακιστανός αξιωματούχος στους Financial Times.
Ρωσικά άρματα μάχης T-90S Bhishma ( ινδική εκδοχή) έχουν αναπτυχθεί στις ινδικές πολιτείες Rajasthan και Παντζάμπ με την θέα των εκατοντάδων αρμάτων να προκαλεί πανικό από την άλλη πλευρά των συνόρων.
Επισημαίνουμε ότι το Τ-90 είναι το κύριο άρμα μάχης του Ινδικού στρατού, αντικαθιστώντας τα παλαιότερα Τ-72 και Τ-55 από τις ινδικές τεθωρακισμένες μεραρχίες .
Οι αμυντικοί αναλυτές τονίζουν ότι η σημαντική αύξηση της παρουσίας σύγχρονων αρμάτων μάχης του ινδικού στρατού στα σύνορα με το Πακιστάν καταδεικνύει ότι, η Ινδία ετοιμάζεται ακόμη και για πολεμικές επιχειρήσεις.
Το στρατιωτικό δόγμα αναπτύχθηκε από την ηγεσία στο Νέο Δελχί σε περίπτωση σύγκρουσης με το Πακιστάν, και αποτελεί μια στρατηγική που καλεί τις συμβατικές δυνάμεις της Ινδίας να εκτελέσουν επιθέσεις καταλαμβάνοντας συγκεκριμένα σημεία του εδάφους του Πακιστάν, πριν από οποιαδήποτε διεθνή επέμβαση και πριν από την χρήση πυρηνικών αντιποίνων από το Πακιστάν.
Η Ινδία αρχικά αρνούνταν ότι έχει σχεδιάσει ένα τέτοιο δόγμα , αλλά το 2014 ο τότε επικεφαλής του στρατού στρατηγός Κ. Σινγκ παραδέχθηκε ότι υπήρχε μια «προληπτική στρατηγική» σε σχέση με το Πακιστάν.
Πριν μερικές ημέρες ο νεοδιορισθείς επικεφαλής του Στρατού της Ινδίας, στρατηγός Ράβατ, παραδέχθηκε σε συνέντευξή του, ότι «υπάρχει το δόγμα «ψυχρή εκκίνηση για συμβατικές στρατιωτικές επιχειρήσεις». ¨
Υπενθυμίζουμε ότι το Πακιστάν απείλησε με πυρηνικό πόλεμο στην Ινδία τον περασμένο Σεπτέμβριο, καθώς οι εντάσεις 70 χρόνων φούντωσαν ξανά μετά τις επιθέσεις των ινδικών ενόπλων δυνάμεων εναντίον τρομοκρατών που βρίσκονται στο πακιστανικό έδαφος.
«Ο στρατός του Πακιστάν είναι πλήρως προετοιμασμένος να απαντήσει σε οποιαδήποτε επίθεση της Ινδίας. Εάν προκύψει μια τέτοια κατάσταση θα κάνουμε χρήση πυρηνικών όπλων για την εξάλειψη της Ινδίας», δήλωσε ο υπουργός άμυνας του Πακιστάν Asif Khawaj.
Η ανάπτυξη των ινδικών αρμάτων μάχης θα είναι το κλειδί για τη στρατηγική αυτή , δεδομένου ότι είναι το βασικό επιθετικό όπλο όλων των χερσαίων δυνάμεων του κόσμου για να ξεκινήσει μια ταχεία επίθεση στο έδαφος του Πακιστάν.
https://youtu.be/W9DsvAFDxcE?t=2
https://youtu.be/uTwqHk4JD_Y?t=2
https://youtu.be/pzX-eQHnLKg?t=80