Κατά πάσα πιθανότητα τα σοκολατένια αβγά τα έχετε ήδη αγοράσει, ίσως και να τα έχετε καταναλώσει, ή να τα έχετε... εξαφανίσει. Υπάρχουν όμως μερικά πράγματα που όλοι πρέπει να ξέρουμε τόσο για την διατροφική τους αξια όσο και για την συντήρησή τους.
Ας αρχίσουμε με ένα θέμα ασφάλειας: Δείτε τι αβγά φέρνουν στο παιδί σας,ακόμη και οι επισκέπτες της τελευταίας στιγμής και προσέξτε το δώρο. Είναι κατάλληλο για την ηλικία τους; Mήπως περιέχει μικρά κομματάκια και δεν ενδείκνυται για μωρα; Ή μήπως είναι κάτι ακαταλληλο όπως πχ ένας φακός LED που δεν ενδείκνυται για τα μάτια ακόμη και μεγαλύτερων παιδιών;
Συνεχίστε με την ημερομηνία λήξης. Αναζητήστε τη και μην δώσετε στο παιδί να φάει, αν το αβγό έχει λήξει.
Να έχετε στο νου σας ότι τα σοκολατένια αυγά του Πάσχα περιέχουν, κατά μέσο όρο:
περίπου 500 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια
55 γραμμάρια υδατάνθρακες
6 γραμμάρια πρωτεΐνη
30γραμμάρια λιπαρών και
0,5 γραμμάρια φυτικών ινών
Συνυπολογίστε ότι τα περισσότερα σοκολατένια αυγά ζυγίζουν πολύ περισσότερο από 100γρ.
Δεν ξεχνάμε βέβαια ότι η σοκολάτα δεν έχει μόνο αρνητικές επιπτώσεις στον οργανισμό, αλλά είναι γεγονός ότι το Πάσχα χάνουμε συχνά τα μέτρο.
Η μαύρη σοκολάτα έχει το περισσότερο κακάο, η σοκολάτα γάλακτος το λιγότερο και η λευκή σοκολάτα δεν έχει καθόλου κακάο. Επιλέξτε λοιπόν σοκολάτα για πασχαλινά αυγά για το παιδί, τα οποία να είναι όσο το δυνατόν πιο σκούρα σε χρώμα.
Πηγή: mothersblog.gr