Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Lifestyle

Πάγος στα εστιατόρια: Μήπως να το ξανασκεφτείτε; Τι προβλέπεται και τι ισχύει στην πραγματικότητα;

Οι άνθρωποι που εργάζονται σε χώρους εστίασης, βλέπουν πολλά. Ποτήρια που πλένονται πρόχειρα, μαχαιροπήρουνα που καθαρίζονται γρήγορα με ξύδι, παγάκια που είναι επικίνδυνα για τους πελάτες.

Το Bussiness Insider ρώτησε 30 bartender, για τις συνθήκες που επικρατούν στα εστιατόρια και η απάντηση ήταν άκρως τρομακτική.

«Κανένα σχεδόν εστιατόριο ή μπαρ δεν καθαρίζει τις μηχανές πάγου όσο συχνά θα έπρεπε», είπε ανώνυμα.

Όταν οι μηχανές δεν καθαρίζονται τακτικά, αυξάνεται ο κίνδυνος βρωμιάς, μούχλας και μικροβίων.

Οι έλεγχοι είναι ανύπαρκτοι, ποτέ δεν εξετάζεται όλη επιχείρηση, και είναι στη διακριτική ευχέρεια του κάθε εργοδότη, αν θα τηρήσεις τους νόμους.

Μερικά παραδείγματα θα σας δείξουν τι συμβαίνει. Σε έλεγχο στις ΗΠΑ το 1/3 των επιχειρήσεων είχαν μικρόβια στα παγάκια. Στη Κίνα τα παγάκια είχαν περισσότερα μικρόβια από το νερό της τουαλέτας.

Στη χώρα μας μία μηχανή στις 5 καθαρίζεται σύμφωνα με τους κανόνες. Η απάντηση των εργοδοτών είναι οτι γίνεται ετήσιος έλεγχος, ενώ οι κανονισμοί προβλέπουν εβδομαδιαίο καθαρισμό της μηχανής του πάγου.

Tags
Back to top button