Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Ουδέν κρυπτόν από τη ρωσική διαστημική υπηρεσία: Βρήκαν τον δορυφόρο που... έχασαν!

Οι Ρώσοι αποκατέστησαν την επικοινωνία με τον τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο της Ανγκόλας που είχε εκτοξευθεί με ρωσικό πύραυλο στις 26 Δεκεμβρίου, αλλά λίγο μετά είχε χαθεί κάθε επαφή μαζί του.

Ο AngoSat-1 είναι ο πρώτος δορυφόρος της αφρικανικής χώρας, ο οποίος έχει κοστίσει πάνω από 286 εκατ. ευρώ και μια απώλειά του θα αποτελούσε πλήγμα τόσο για την Ανγκόλα, όσο και για το διαστημικό κύρος της Ρωσίας.

Η ρωσική διαστημική εταιρεία Energia ανακοίνωσε, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερς, ότι άρχισε στις 29 Δεκεμβρίου να λαμβάνει τηλεμετρικά δεδομένα από τον δορυφόρο και ότι «όλοι οι παράμετροι των συστημάτων του είναι φυσιολογικές». Η ανακοίνωση δεν δίνει άλλες πληροφορίες σχετικά με τους λόγους που χάθηκε η επικοινωνία με το δορυφόρο επί δύο μέρες. 

Στο τέλος Νοεμβρίου η Ρωσία είχε χάσει μετά την εκτόξευσή του το νέο μετεωρολογικό δορυφόρο της Meteor-M, καθώς και 18 μικροδορυφόρους άλλων χωρών, λόγω ανθρωπίνου λάθους κατά τον προγραμματισμό της εκτόξευσης.

Εκπόσωπος του Κρεμλίνου νωρίτερα είχε δηλώσει ότι ερευνάται τόσο το περιστατικό του Νοεμβρίου όσο και του Δεκεμβρίου.

Tags
Back to top button