Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Όσα πρέπει να ξέρετε για το σύνδρομο παγωμένου ώμου - Ποιοι κινδυνεύουν

Αν είστε γυναίκα γύρω στα 40 και έχετε έναν μόνιμο πόνο στον ώμο, είναι αρκετά πιθανό να πάσχετε από το σύνδρομο του παγωμένου ώμου ή συμφυτική θυλακίτιδα.

Ο παγωμένος ώμος είναι πάθηση αγνώστου αιτιολογίας, ενώ τα κύρια συμπτώματα είναι τα εξής:

- Μόνιμος πόνος στον ώμο που παρουσιάστηκε σχετικά απότομα

- Μόνιμος πόνος ως εξέλιξη χρόνιου πόνου και περιορισμός όλων των κινήσεων προς όλες τις κατευθύνσεις

Ο παγωμένος ώμος πλήττει κυρίως άτομα ηλικία 40-70 χρόνων και αφορά το 2% έως 4% του πληθυσμού και συχνότερα γυναίκες.

Ο πόνος μπορεί να αποκατασταθεί αυτόματα σε κάποιο βαθμό μετά από μήνες ή χρόνια, συνήθως όμως παραμένουν τα αρνητικά αποτελέσματα της μακροχρόνιας δυσκαμψίας, όπως είναι η μυϊκή ατροφία, μερική δυσκαμψία κ.α.

Δείτε ποια άτομα «προτιμά» το σύνδρομο του παγωμένου ώμου:

  • Ηλικίας άνω των 40 χρόνων κυρίως γυναίκες
  • Άτομα με διαβήτη
  • Άτομα που χρειάστηκαν ακινητοποίηση του ώμου από τραύμα, περιαρθρίτιδα, χειρουργεία ώμου ή κάκωση στο πέταλο των στροφέων του ώμου
  • Πάσχοντες από συστηματική νόσο (παθήσεις του θυρεοειδή, καρδιολογικές παθήσεις, Πάρκινσον)
Tags
Back to top button